Antena Meniu Search
x

Liderii lumii sunt șocați de ce se petrece la Paris!

Preşedintele american Barack Obama a declarat, în urmă cu puţin timp, că atacurile teroriste din Paris reprezintă un atac asupra întregii umanităţi.

Preşedintele american Barack Obama a declarat, în urmă cu puţin timp, că atacurile teroriste din Paris reprezintă un atac asupra întregii umanităţi. 

"Nu este doar un atac asupra Parisului, asupra francezilor, dar este un atac asupra întregii umanităţi. Parisul reprezintă cele mai mari valori ale progresului uman. Cei care cred că îi pot teroriza se înşeală.Vom face orice este nevoie pentru a lucra cu Franţa şi cu naţiuni ale lumii pentru a aduce aceşti terorişti în faţa justiţiei. Nu ştim toate detaliile legate de ce s-a întâmplat, suntem în contact cu autorităţile franceze. Am ales să nu îl sun pe preşedintele Hollande în acest moment, sunt sigur că este foarte ocupat acum. Sunt sigur că vom vorbi cât de curând şi ne vom coordona în tot ce este nevoie. Este o situaţie dramatică şi noi ştim cum sunt, le-am trăit deja. Oricând aceste atacuri au avut loc, poporul francez a fost alături de noi. Sunt sigur că în zilele următoare vom afla mai multe despre ce s-a întâmplat de fapt, nu vreau să speculez în acest moment. Se pare că încă mai există evenimente care sunt în desfăşurare chiar în acest moment, deci, până nu vom şti că situaţia este sub control, nu vreau să speculez."

Premierul britanic, David Cameron, a afirmat că este "șocat" de atacurile care au avut loc vineri seară la Paris și în zona Stade de France, din nordul capitalei, care s-au soldat cu cel puțin 60 morți, scrie AFP.

"Sunt șocat de evenimentele din această seară de la Paris", a scris David Cameron pe contul său de Twitter. "Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă spre poporul francez. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a veni în ajutor", a mai scris prim-ministrul britanic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Liderii lumii sunt șocați de ce se petrece la Paris!