Antena Meniu Search
x

Liderul protestelor anti-lockdown din Germania, intubat la terapie intensivă după infectarea cu coronavirus

Unul dintre liderii grupului „Querdenker” ar fi fost intubat, la Leipzig, după ce a contractat virusul SARS-CoV-2. 

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 13.12.2020, 12:44

Mii de persoane protestează în Berlin față de restricțiile anti-COVID
Mii de persoane protestează în Berlin față de restricțiile anti-COVID - Profimedia Images
  • Unul dintre protestatarii anti-lockdown s-a infectat cu coronavirus.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Un lider proeminent al mișcării „Querdenker” din orașul Leipzig din estul Germaniei a contractat coronavirusul, fiind internat în spital, la secția de terapie intensivă, potrivit DW.

„Virusul nu face diferența între oameni, indiferent cine sunt”, este declarația medicului care l-a tratat. Însă nu a oferit nicio informație cu privire la starea actuală de sănătate a protestatarului.

Mișcarea Querdenker a fost responsabilă de majoritatea protestelor anti-lockdown, demonstrații care de cele mai multe ori au degenerat în lupte de stradă între manifestanți și polițiști.

Fondatorul grupului este antreprenorul Michael Ballweg din Stuttgart. Numele complet al organizației este „Querdenker 711” - face referire la prefixul telefonic al Stuttgart.

Adepții Querdenker, inclusiv corona-scepticii și protestatarii anti-lockdown, susțin că pandemia COVID-19 și legile care vizează stoparea răspândirii agentului patogen încalcă libertățile cetățenilor. Dar criticii spun că grupul este susținut în primul rând de extremiștii de dreapta.

"Nu" demonstrațiilor 

Curtea superioară a Germaniei a decis sâmbătă că un protest planificat împotriva restricțiilor coronavirusului nu poate avea loc în Dresda.

„Cererea de urgență a fost respinsă”, a spus un purtător de cuvânt al Curții Constituționale.

Instanța superioară a confirmat hotărârea și a declarat că dreptul de bază la viață și integritate fizică este mai presus decât dreptul de bază la libertatea privind organizarea unor astfel de întruniri.

Orașul Dresda a susținut că siguranța publică ar fi pusă în pericol, având în vedere riscul ridicat de a contracta coronavirusul în astfel de condiții.

Autoritățile municipale au menționat că la mitingurile Querdenken din trecut, participanții nu au respectat cerințele privind distanțarea fizică și purtarea măștii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Liderul protestelor anti-lockdown din Germania, intubat la terapie intensivă după infectarea cu coronavirus