Antena Meniu Search
x

Lituania: Fiscul cauta evazionistii pe Google

Peste 100 de persoane din Lituania, care nu plateau taxe pentru propietati detinute in capitala Vilnius, au fost identificate. Acest lucru a fost posibil datorita imaginilor disponibile pe serviciul Google Street View

Daca unele state europene au acuzat Google ca incalca dreptul oamenilor la viata privata, in Vilnius trecerea masinilor de la Street View a oferit autoritatilor un nou instrument pentru descoperirea celor care nu isi platesc taxele, conform Wall Street Journal. Astfel, inspectorii au petrecut mai multe luni cautand imagini despre locuinte care nu au fost declarate. "Am fost foarte impresionati. Ne-am dat seama ca putem face mai mult si intr-un timp mai scurt", a declarat seful autoritatii pentru taxe, Modestas Kaseliauskas.

Doua cazuri recente au adus statului taxe si penalitati in valoare de 130.000 de dolari. Street View permite autoritatilor sa gaseasca informatii care altfel nu ar putea fi gasite. In plus, imaginile de la Google sunt mai ieftine decat cele aeriene, acestea din urma nefiind suficient de clare pentru a fi utilizate in investigatii.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Lituania: Fiscul cauta evazionistii pe Google