Antena Meniu Search
x

Local istoric din Havana, redeschis dupa cinci decenii

Un local istoric din Havana si-a deschis, din nou, portile dupa aproape cinci decenii. Barul "Sloppy Joe", legat de amintirea lui Ernest Hemingway si a altor celebritati ale literaturii si filmului, isi asteapta, din nou, clientii

Vezi și

"Sloppy Joe", infiintat in 1920, a devenit repede celebru in randul americanilor care veneau in Cuba ca sa mai savureze cate o bautura, deoarece in Statele Unite era in vigoare prohibitia alcoolului. In deceniile ce au urmat, "Sloppy Joe" a fost vizitat de vedete ca Errol Flynn, John Wayne, Clark Gable si bineinteles Ernest Hemingway, care-si gasise o patrie adoptiva in Cuba. Dar a venit revolutia lui Fidel Castro, iar barul a fost nationalizat si, dupa cativa ani de declin, a tras obloanele. Pana acum, cand s-a redeschis dupa o restaurare ce i-a redat stralucirea. “Scopul nu este unul comercial, nu este exploatarea unui nume celebru, ci sansa de a recupera un loc important pentru memoria Havanei”, a explicat Eusebio Leal.

Totusi, este greu de crezut ca regimul cubanez nu s-a gandit si la atragerea turistilor straini, inclusiv a americanilor care, in ciuda restrictiilor, vin din nou, in numar tot mai mare, pe insula.

Restauratorii au tinut sa multumeasca tuturor celor care i-au ajutat sa reconstituie decorul barului, cu fotografii sau obiecte. Printre acestia, s-au aflat si emigranti care au lasat, cu acest prilej, la o parte divergentele politice, pentru binele memoriei comune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Local istoric din Havana, redeschis dupa cinci decenii