Antena Meniu Search
x

Locuitorii din Moscova depun flori şi lumânări la locul unde a fost asasinat Boris Nemţov

Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi, astăzi, la Moscova, la un marş de doliu în memoria lui Boris Nemţov, liderul opoziţiei asasinat brutal vineri seara

Vezi și

Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi, astăzi, la Moscova, la un marş de doliu în memoria lui Boris Nemţov, liderul opoziţiei asasinat brutal vineri seara

Locul unde a fost asasinat Boris Nemţov, pe un pod de peste râul Moscova, a devenit un monument omagial improvizat. Oameni politici şi cetăţeni de rând depun flori sau se reculeg în amintirea unuia dintre cei mai populari lideri ai opoziţiei.

Un post de radio apropiat de opoziţie a difuzat ultimele imagini ale lui Nemţov, venit în studio pentru a promova mitingul de protest faţă de războiul din Ucraina. Aceasta, cu doar câteva ore înainte de gloanţele fatale.

Poate şi mai tulburătoare sunt imaginile unei camere de supraveghere care a surprins, ce-i drept de la foarte mare distanţă, chiar momentul asasinatului.

Anchetatorii nu au dat încă de urma ucigaşilor, dar au găsit maşina cu care se crede că au fugit aceştia. Oamenii legii urmăresc toate pistele, deşi unele nu par foarte credibile.

Crima ar putea fi o provocare menită să destabilizeze situaţia politică din Rusia, în care Nemţov ar fi fost o "victimă de sacrificiu".

O altă versiune este ca asasinatul să fie legat de extremismul islamic.

Liderii opoziţiei nu se îndoiesc că puterea de la Kremlin poartă, cel puţin indirect, răspunderea asasinatului. Aceasta chiar dacă Vladimir Putin l-a condamnat şi a omagiat memoria lui Nemţov.

Asasinarea lui Nemţov chiar înaintea marşului programat astăzi ar putea da protestelor şi mai mare amploare, consideră analiştii agenţiei Stratfor. Mai ales dacă oamenii legii nu-i identifică rapid pe ucigaşi, pentru a elimina suspiciunile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Locuitorii din Moscova depun flori şi lumânări la locul unde a fost asasinat Boris Nemţov