Antena Meniu Search
x

Locul secret vizitat de Putin. Liderul rus i-a luat la întrebări pe comandanții de pe front

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut o vizită surpriză în zona “operatiunii militare speciale”, la un post de comandă, a anunțat, sâmbătă, Kremlinul. Liderul rus și-a petrecut ziua de 16 decembrie într-un loc ținut secret, discutând cu mai mulți oficiali militari. În declarațiile sale difuzate la televiziunea de stat rusă, Putin a spus că vrea să asculte propunerile comandanților săi cu privire la „mișcările pe termen scurt și mediu” ale armatei ruse, potrivit New York Times

de Redactia Observator

la 21.12.2022, 13:15

Ce dezvăluie vizita lui Putin la cartierul general al armatei sale. Locația, ținută secretă
Ce dezvăluie vizita lui Putin la cartierul general al armatei sale. Locația, ținută secretă - Profimedia Images

Locația vizitată de Vladimir Putin este ținută secretă, a declarat și purtătorul de cuvânt al președinției, Dmitri Peskov. “Nu am specificat unde se află sediul general, de unde se conduc eforturile pe frontul din Ucraina, nu avem dreptul să o facem”, a explicat Peskov. 

În timp ce campania militară a Rusiei în Ucraina intră în regres, Putin și-a menținut un calm studiat, insistând că războiul decurge conform planului. De exemplu, președintele rus nu a comentat niciodată public despre retragerea armatei sale din orașul Herson - singura capitală regională ucraineană pe care Rusia a capturat-o de la invazia din februarie. De asemenea, nu a făcut niciodată vizite publice în prima linie sau chiar în teritoriile capturate de Rusia. În schimb, Putin s-a concentrat asupra afacerilor economice, cum ar fi deschiderea unei fabrici de creștere a curcanilor în Siberia în noiembrie, încercând să arate că  viața în țară este netulburată de război.

Întâlnirea de vineri indică, însă, o schimbare de atitudine, au subliniat analiştii militari ruși. În timp ce sunt puțini cei care se îndoiesc că orice decizie militară majoră poate fi luată în Rusia fără aprobarea lui Putin, faptul că anumite detalii din întâlnirea de vineri au fost făcute publice a însemnat că Kremlinul dorește să transmită un semnal clar că liderul rus este la conducere și este interesat de progresul războiului, a spus Yuri Fyodorov, un analist militar rus.

"Putin a demonstrat că este responsabil pentru situația de pe front”, a declarat Fiodorov într-un interviu telefonic. 

De asemenea, Dmitri Kuznets, un fost corespondent de război, a declarat că vizita lui Putin a fost o modalitate de a demonstra că președintele rus „dorește ca deciziile viitoare legate de război să fie asociate cu el”. Cu toate acestea, „nu există semne că Rusia pregătește o operațiune ofensivă terestră la scară largă”. „Rusia încearcă acum să construiască o nouă armată, deoarece cea veche este epuizată”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Locul secret vizitat de Putin. Liderul rus i-a luat la întrebări pe comandanții de pe front