Antena Meniu Search
x

Londonezii sunt cei mai puţini zâmbitori în fotografiile de tip selfie

Capitala Marii Britanii e fruntaşă într-un top nu tocmai de lăudat. Londonezii sunt cei mai puţini zâmbitori în fotografiile de tip selfie pe care le postează pe reţelele de socializare.

Vezi și

 Capitala Marii Britanii e fruntaşă într-un top nu tocmai de lăudat. Londonezii sunt cei mai puţini zâmbitori în fotografiile de tip selfie pe care le postează pe reţelele de socializare. Un britanic a studiat astfel de fotografii din toată lumea şi a inaugurat la Londra o expoziţie cu poze de tip selfie. Şi ne-a spus şi cine sunt cei mai zâmbitori oameni.

640 de fotografii de tip selfie din toată lumea, selectate dintr-un total de peste 150 de mii, au fost încărcate într-un program de recunoştere facială. Au fost grupate apoi pe oraşe de pe mai multe continente iar un englez a făcut un top al celor mai reuşite sau nereuşite poze din fiecare diverse metropole, precum Bangkok, Sao Paolo, New York, Berlin şi Londra.

Folosim acest sistem automat de analiză pentru a detecta câteva lucruri despre pozele de tip selfie, de exemplu, cât de supăraţi sunt oameni sau cât de mult zâmbesc. Se pare că Londra are cel mai scăzut număr de poze în care oamenii zâmbesc. Asta nu înseamnă că sunt cei mai nefericiţi oameni ci doar că sunt mai serioşi când fac poze.

La polul opus, adică al veseliei, e un mare oraş din America de Sud.

Dacă analizăm poze din San Paolo, Brazilia pe această hartă, putem obseva că oamenii sunt veseli.

Tot la categoria de oameni fericiţi în poze intră şi thailandezii din Bangkok.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Londonezii sunt cei mai puţini zâmbitori în fotografiile de tip selfie