Antena Meniu Search
x

Lovitură în cazul INCENDIULUI DEVASTATOR de la Grenfell Tower! Poliţia britanică a deschis dosar pentru UCIDERE DIN CULPĂ

Poliţia britanică a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului devastator de la Grenfell Tower, din Londra, soldat cu moartea a cel puţin 79 de oameni.

Poliţia britanică a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului devastator de la Grenfell Tower, din Londra, soldat cu moartea a cel puţin 79 de oameni.

Până la această oră, numai cinci persoane au fost identificate oficial.

Ieri, Theresa May a anunţat o anchetă publică în urma tragediei, pe fondul temerilor că materialul folosit pentru izolaţie este posibil să fi contribuit la viteza de propagare a flăcărilor.

O purtătoare de cuvânt a guvernului britanic a declarat că sute de imobile din Anglia ar avea o izolaţie similară celei folosite la Grenfell Tower.

"Până acum, trei eşantioane de izolaţie s-au dovedit a fi inflamabile" de la începutul inspecţiilor desfăşurate în urma incendiului de la Grenfell Tower, a spus oficialul britanic.

Numărul clădirilor din Anglia unde s-a folosit o izolaţie similară este estimat la 600, în contexul în care izolaţia de la Grenfell a avut un rol important în propagarea extrem de rapidă a incendiului.

Contactată de AFP, o altă purtătoare de cuvânt din Downing Street 10 nu a dorit să precizeze dacă se poate considera că izolaţia de la Grenfell Tower era inflamabilă, evocând ancheta în desfăşurare.

"Este evident că nimeni nu va continua să trăiască în clădiri periculoase, locuitorii vor fi mutaţi dacă este nevoie şi li se va cere proprietarilor să furnizeze noi locuinţe acolo unde posibil", a adăugat purtătoarea de cuvânt a premierului Theresa May.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Lovitură în cazul INCENDIULUI DEVASTATOR de la Grenfell Tower! Poliţia britanică a deschis dosar pentru UCIDERE DIN CULPĂ