Antena Meniu Search
x

Luptătoare kurdă, ucisă și mutilată în Siria. Imagiile au provocat indignare

Moartea unei luptătoare kurde în Siria provoacă indignare în comunitatea sa. Un video cu cadavrul mutilat al tinerei circulă pe Internet.

O luptătoare kurdă a fost ucisă în Siria, iar cadavrul i-a fost mutilat și filmat - Twitter

Moartea unei luptătoare kurde în Siria provoacă indignare în comunitatea sa. Un video cu cadavrul mutilat al tinerei circulă pe Internet. Kurzii îi acuză pe rebelii pro-turci că ar fi autorii crimei.

În înregistrarea video apar aproximativ 10 bărbați, unii înarmaţi, în jurul cadavrului însângerat şi mutilat al unei tinere luptătoare. Unul dintre ei lovește trupul cu picorul. Un individ este auzit spunându-le să se oprească.

Forţele kurde spun că victima este Barîn Kobane - numele de război al unei fete în vârstă de 23 de ani. Tânăra a participat la operațiunile militare kurde împotriva Statului Islamic, în nordul Siriei, în Kobane.

Kurzii acuză rebelii pro-turci că au ucis-o și i-au mutilat cadavrul și tot ei ar fi filmat scena.

Turcia a lansat pe 20 ianuarie o ofensivă asupra regiunii siriene Afrin, cu scopul de a disloca de la frontiera sa miliţia kurdă Unităţile Protecţiei Poporului (YPG), o organizaţie clasificată drept ”teroristă” de către Ankara, dar care este aliata americanilor în lupta contra ISIS.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Luptătoare kurdă, ucisă și mutilată în Siria. Imagiile au provocat indignare