Antena Meniu Search
x

Luptători ISIS prinși în Moldova

Alertă de terorism la graniţa României! Autorităţile de peste Prut au anunţat ca au descoperit în Chişinău o celula a temutei grupări ISIS care avea misiunea să racoleze noi luptători.

Vezi și

Alertă de terorism la graniţa României! Autorităţile de peste Prut au anunţat ca au descoperit în Chişinău o celula a temutei grupări ISIS care avea misiunea să racoleze noi luptători. 

În grupul de 7 persoane s-ar afla doi bărbaţi cu soţiile lor minore şi trei copii. Una dintre tinere a povestit că a fost adusă din Norvegia şi căsătorită cu un jihadist ca să poată ajunge în Siria să lupte pentru Statul Islamic.

La Chişinău într-o casă conspirativă, agenţii de securitate moldoveni au găsit grupul de jihadişti. Aparent două familii tinere. În realitate, fetele, minore erau mirese pentru luptătorii ISIS. Recrutate pe Internet.

Pe Elisia am cunoscut-o pe internet, i-am spus că eu merg în ISIS. Ea mi-a spus că vrea să meargă şi ea cu mine.

Tinerii spun că au fost căsătoriţi după regulile ISIS. Ca să poată traversa Europa şi să ajungă fără să atragă atenţia în teritoriile ocupate de aşa-zisul Stat Islamic.

După atacul de la Charlie Hebdo, autorităţile franceze au estimat că până la sfârşitul anului peste 10 mii de europeni, în special tineri, ar putea să se alăture mişcării Statul Islamic. În special din cauza propagandei agresive făcute pe reţelele de socializare.

Jihadiştii prinşi la Chişinău au încercat să intre în Siria prin Turcia dar au fost prinşi. Alţi adepţi ai Statului Islamic i-au sfătuit să plece în Moldova. Le-au plătit drumul şi le-au găsit locuinţa alături de un alt cuplu de recruţi ISIS, care aveau trei copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Luptători ISIS prinși în Moldova