Machu Picchu, redeschis după opt luni de carantină

De Redactia Observator.
Publicat: 02.11.2020, 16:56.
Actualizat: 02.11.2020, 17:25

După opt luni de carantină, celebrul anasamblu arheologic din Peru, Machu Picchu s-a redeschis. Pentru a marca momentul ministerul Turismului a organizat o ceremonie fastuoasă care a curpins, printre altele, un ritual incaş şi un grandios spectacol de lumini. Însă, din cauza pandemiei, numărul vizitatorilor va fi redus drastic.

După opt luni de lockdown, Machu Pichhu s-a redeschis vizitatorilor printr-un ritual incaş străvechi organizat de ministerul Turismului în semn de mulţumire pentru zei. Ceremonia a cuprins un spectacol de lumini impresionant, proiectat pe pietrele citadelei incaşe.

Înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, Machu Pichhu atrage anual peste un milion de turişti. Din cauza pandemiei, însă, doar 675 de oameni vor putea vizita situl arheologic în fiecare zi. Adică 30% din numărul celor care îl vizitau în mod normal.

Rocio Barrios, ministrul Turismului din Peru: Astăzi, Machu Picchu se redeschide. Se deschide cu anumite protocoale şi pentru a arăta că ne relansăm, dar o facem cu responsabilitate şi precauţie.

În timpul turului printre ruine, vizitatorii vor trebui să păstreze distanţa fizică. Redeschiderea sitului vine ca o rază de speranţă şi pentru antreprenorii din Peru ale căror afaceri depind de turismul în masă.

Ruth Rodriguez, patron al unei agenţii de turism: Era o linişte apăsătoare, o linişte care parcă făcea străzile să plângă de durere. Nu mai era nimeni.

În ultimii 70 de ani Machu Picchu a mai fost închis o singură dată în 2010 după ce o ploaie torenţială a obligat autorităţile să închidă temporar situl arheologic pentru siguranţa turiştilor.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Mii de militari și polițiști mobilizați, de urgență, lângă București
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
A depășit perioada grea din viața lui, iar acum a devenit tată. Cum arată soția actorului din Home Alone
CaTine.ro
Thalia într-o ipostază inedită. Fotografia care i-a distrat pe fani
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro