Antena Meniu Search
x

"MADE IN CHINA"! Un muzeu cu mii de exponate false a fost închis

Cele mai multe produse falsificate vin din China, ştim deja! Dar să ne închipuim că până şi piesele din muzeuri sunt nişte copii ieftine e deja prea mult

Cele mai multe produse falsificate vin din China, ştim deja! Dar să ne închipuim că până şi piesele din muzeuri sunt nişte copii ieftine e deja prea mult

E adevărat, însă! Poliţia a ordonat muzeului Lucheng din provincia Liaoning să îşi închidă porţile, după ce a descoperit că cel puţin o treime dintre cele 8.000 de obiecte expuse în colecţiile sale nu erau autentice, scriu cei de la cotidianul Global Times.

Printre falsurile expuse în vitrinele sale se afla şi piesa centrală a muzeului, o sabie, despre care se spunea că ar fi aparţinut dinastiei Qing - ultima dinastie imperială chineză (1644-1912) -, evaluată la circa 120 milioane de yuani (14 milioane de euro).

Specialiştii atrag atenţia! Piaţa de antichităţi din China este inundată cu obiecte contrafăcute, care reprezintă veritabile "capcane" pentru colecţionarii privaţi, al căror număr este în creştere.

China cunoaşte, în ultima vreme, o veritabilă explozie a instituţiilor muzeale, cu aproape 300 de astfel de spaţii inaugurate anul trecut, potrivit cifrelor oficiale. Însă calitatea expoziţiilor este adeseori problematică, iar obiectele prezentate au uneori origini incerte, autenticitatea lor fiind pusă sub semnul întrebării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » "MADE IN CHINA"! Un muzeu cu mii de exponate false a fost închis