Antena Meniu Search
x

Mai multe vagoane încărcate cu alcool etilic au ajuns în apele fluviului Mississippi

Apele fluviului Mississippi au fost poluate cu alcool etilic după deraierea unui tren de marfă, în statul american Wisconsin

Vezi și

Apele fluviului Mississippi au fost poluate cu alcool etilic după deraierea unui tren de marfă, în statul american Wisconsin

Trenul cu zeci de vagoane circula chiar pe malul fluviului Mississippi când s-a produs accidentul, ale cărui cauze nu au fost încă stabilite. Câteva vagoane au ajuns în apă iar între ele erau şi cisterne încărcate cu alcool etilic, cunoscut şi sub numele de etanol sau spirt denaturat.

Nimeni nu a fost rănit iar deraierea nu a fost urmată de un incendiu, spre deosebire de alte accidente feroviare din Statele Unite. Dar din cisternele răsturnate a început să se scurgă alcool. Localnicii au fost evacuaţi iar şoselele din zonă au fost închise, dar după câteva ore oamenii s-au putut întoarce acasă. Ei spun că incidentul nu i-a surprins prea tare.

Specialiştii în combaterea poluării se străduiesc, acum, să limiteze efectele scurgerii de etanol. Conducerea societăţii feroviare şi-a exprimat regretele faţă de populaţia locală şi a subliniat că nu există emanaţii toxice periculoase. Accidentele feroviare sunt destul de frecvente în Statele Unite, unde căile ferate, folosite mai ales pentru transportul de marfă, suferă adesea de lipsa întreţinerii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Mai multe vagoane încărcate cu alcool etilic au ajuns în apele fluviului Mississippi