Antena Meniu Search
x

Ravagii în Europa din cauza inundaţiilor. În Franţa mai multe regiuni sunt vizate de cod roşu. Cel puţin 6 oameni au murit

Uraganul Leslie a făcut ravagii în peninsula Iberică, unde a lovit cu rafale de vânt de aproape 180 de kilometri pe oră şi ploi torenţiale. Situaţia este gravă şi în sudul Franţei, unde mai multe regiuni sunt vizate de cod roşu şi portocaliu de vreme rea.

Vezi și

Uraganul Leslie a făcut ravagii în peninsula Iberică, unde a lovit cu rafale de vânt de aproape 180 de kilometri pe oră şi ploi torenţiale. Situaţia este gravă şi în sudul Franţei, unde mai multe regiuni sunt vizate de cod roşu şi portocaliu de vreme rea. Cel puţin şase oameni şi-au pierdut viaţa din cauza inundaţiilor. 

E alertă în sudul Franţei din cauza inundaţiilor, cele mai violente care au lovit regiuna din 1891 până astăzi, anunţă presa locală. În unele zone, nivelul apei a ajuns până la primul etaj al clădirilor. Sute de pompieri au fost mobilizaţi pentru a-i salva pe localnicii rămaşi blocaţi în propriile case. Intervenţia e însă îngreunată de ploile torenţiale, iar elicopeterele de salvare nu pot să intervină din cauza condiţiilor meteorologice extreme. 

Situaţia e gravă şi în Peninsula Iberică. Leslie, primul uragan care loveşte Portugalia în ultimii 176 de ani, a făcut ravagii acolo. Însoţită de rafale puternice de vânt, furtuna a doborât sute de copaci şi a lăsat peste 300 de mii de oameni fără electricitate.

La Barcelona şi în împrejurimi, furtuna a adus ploi torenţiale şi inundaţii. Autorităţile locale îi îndeamnă pe şoferi să evite zonele în care au fost emise alerte de inundaţii.

Însoţită de precipitaţii abundente, o altă furtună, numită Callum de meteorologi, a provocat pagube majore în Marea Britanie. Mai multe drumuri au fost închise din cauza alunecărilor de teren şi a inundaţiilor, iar britanicii au fost îndemnaţi să rămână în case.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Ravagii în Europa din cauza inundaţiilor. În Franţa mai multe regiuni sunt vizate de cod roşu. Cel puţin 6 oameni au murit