Antena Meniu Search
x

„Mami, nu am nevoie de jucării. Îmi este frică, ia-mă de aici, te rog”. O fetiţă din Kiev îşi imploră mama să o scoată din infernul războiului

Un judecător din Anglia i-a permis unei mame să călătorească în Ucraina, ca să îşi salveze fiica prinsă în mijlocul războiului, după ce a vizionat un video emoţionant cu copila care îşi implora mama să o salveze. „Sunt speriată. Ia-mă de aici”.

de Monica Palade

la 14.03.2022, 11:36

Olga Khomenko, 37 de ani, a încălcat o hotărâre judecătorească ducându-și fiica la Kiev, în 2017, din cauza unei „căsătorii abuzive”, dar a scăpat de închisoare, în urma deciziei de vineri. Fetiţa se află într-un adăpost din subsolul unui bloc împreună cu bunica sa.

Disperată să îşi salveze fiica 

Ținând în brațe o rață de jucărie de pluş, albă, copila spune în înregistrare: „Mamă, mi-ai trimis o jucărie atât de frumoasă și mi-ai promis și una galbenă. Dar nu am nevoie de jucării. Am nevoie de tine. Te iubesc atât de mult. Sunt explozii aici. Mi-e frică. Du-mă departe de aici. Vino aici cât mai curând posibil. Te iubesc foarte, foarte mult".

Olga va călători acum la graniţa cu Ucraina, după ce a aterizat în Polonia. „Odată ce ajung la graniță, cred că voi putea lua o cursă în direcția Kiev, chiar dacă se află în spatele unui camion care ia provizii. Nu voi lăsa nimic să mă împiedice să ajung la fetița mea acum. Sper să reușesc să trec peste blocade, dar știu că voi fi una dintre singurele femei care se îndreaptă spre regiunea Kiev și nu departe de ea”.

Fetiţa locuiește în prezent în regiunea capitalei ucrainene doar cu bunica ei, auzind zilnic ploaia de bombe. Cele două au încercat să evadeze din oraș cu trenul, dar încercarea lor a fost zădărnicită când gara a fost bombardată și au fost întoarse înapoi de soldații ucraineni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » „Mami, nu am nevoie de jucării. Îmi este frică, ia-mă de aici, te rog”. O fetiţă din Kiev îşi imploră mama să o scoată din infernul războiului