Antena Meniu Search
x

Manifestații pentru și contra islamului în Germania

Mişcarea anti-islamică "Peghida", care se opune imigrării musulmanilor în Germania, continuă manifestaţiile în marile oraşe ale ţării, dar audienţa sa este tot mai redusă

Vezi și

Mişcarea anti-islamică "Peghida", care se opune imigrării musulmanilor în Germania, continuă manifestaţiile în marile oraşe ale ţării, dar audienţa sa este tot mai redusă

Cu ocazia unui asemenea miting, poliţia a mobilizat forţe importante, deoarece grupările islamiste şi de stânga au organizat la rândul lor o contra-manifestaţie. Nu s-a produs, însă, niciun incident. 

Peste 1000 de poliţişti în ţinută de luptă au fost mobilizaţi la Wuppertal, în vestul Germaniei, cu ocazia unui miting anti-islamic al mişcării "Peghida". Organizatorii se aşteptau la 2000 de participanţi dar numărul acestora a fost mai mic. De cealaltă parte, câteva sute de militanţi de extremă stânga şi islamişti radicali s-au adunat pentru a protesta faţă de atitudinile xenofobe.

Forţele de ordine erau în alertă deoarece, în trecut, asemenea mitinguri paralele au degenerat în ciocniri violente. În plus, în oraş se semnalase şi prezenţa unui grup de huligani din galeria unei echipe de fotbal care puteau profita de ocazie pentru a sări, şi ei, la bătaie.

Dar, până la urmă, măsurile de securitate şi-au făcut efectul iar violenţa a fost doar verbală. Liderul "Peghida" i-a acuzat pe politicienii de la Berlin că trădează poporul, permiţând imigrarea musulmanilor.

În acest timp, într-un oraş vecin cu Wuppertal, au avut loc funeraliile unei tinere germane ucise în Siria, unde se alăturase forţelor kurde care luptă împotriva Statului Islamic. Printre cei care au condus-o pe ultimul drum s-au aflat militanţii unui partid comunist al kurzilor din Germania.

Kurzii au compus şi o baladă dedicată oraşului sirian Kobane, apărat cu preţul unor grele pierderi şi devenit un simbol al rezistenţei împotriva Statului Islamic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Manifestații pentru și contra islamului în Germania