Antena Meniu Search
x

Manifestații rivale la Berlin

Proiectul autorităţilor din Berlin de a construi locuinţe pentru refugiaţii străini i-a scos în stradă atât pe extremiştii de dreapta cât şi pe cei de stânga

Vezi și

Proiectul autorităţilor din Berlin de a construi locuinţe pentru refugiaţii străini i-a scos în stradă atât pe extremiştii de dreapta cât şi pe cei de stânga. 

Poliţiştii din Berlin au avut serios de lucru pentru a separa cele două grupuri de extremişti, gata să se încaiere. Totul a pornit de la intenţia primăriei din Berlin de a construi, în nordul oraşului, locuinţe pentru refugiaţii care primesc azil politic. Locuitorii cartierelor nu văd cu ochi buni proiectul şi au organizat o manifestaţie împotriva lui. Neonaziştii şi alţi extremişti de dreapta, care se opun, din principiu, imigranţilor, au profitat de ocazie şi s-au alăturat, în număr mare, protestului.

Pentru a preveni violenţele, poliţia a mobilizat în zonă mai mulţi oameni decât cele două tabere rivale la un loc. Militanţii stângii au fost reţinuţi în spatele barierelor iar dacă unii au încercat, totuşi, să se apropie, poliţiştii au recurs la forţă fără nicio ezitare.

Treptat, cele două tabere şi-au întărit rândurile şi au pus serios la încercare rezistenţa forţelor de ordine. Acestea au reuşit, totuşi, să evite o confruntare generală.

După ce şi-au încheiat mitingul, neonaziştii au fost escortaţi spre o gară, ca să plece cât mai repede acasă. Unii păreau să se creadă învingători doar pentru faptul că rămăseseră întregi şi nevătămaţi.

Militanţii stângii, al căror număr crescuse între timp la câteva mii, s-au dovedit mai greu de convins să se disperseze. Câţiva poliţişti au fost răniţi iar vreo 15 indivizi mai turbulenţi au fost arestaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Manifestații rivale la Berlin