Antena Meniu Search
x

Peste 1.500 de concurenți, la un maraton extenuant pe Marele Zid Chinezesc

Peste 1500 de sportivi din toată lumea au luat startul într-un maraton desfăşurat, în cea mai mare parte, pe Marele Zid Chinezesc. Cursa este considerată cea mai dificilă din lume pe această distanţă.

de Redactia Observator

la 19.05.2019, 11:35

Vezi și

Peste 1500 de sportivi din toată lumea au luat startul într-un maraton desfăşurat, în cea mai mare parte, pe Marele Zid Chinezesc. Cursa este considerată cea mai dificilă din lume pe această distanţă. Concurenţii nu trebuie doar să alerge, ci şi să urce şi să coboare mii de trepte.

La startul Maratonului de pe Marele Zid, concurenţii erau entuziasmaţi. Şi aveau din plin motive: traseul oferă privelişti fabuloase. Dar, destul de repede, sportivii nu au mai avut forţa să le admire. Pe traseu, cele aproape 5200 de trepte, se dovedeau, de la un kilometru la altul, tot mai greu de urcat sau chiar de coborât.

La turnuri au fost instalaţi tineri care să-i încurajeze pe maratonişti şi, la nevoie, să le sară în ajutor.

Uneori, traseul părăsea zidul, iar alergătorii au avut de străbătut satele din jur.

Aşa că, spre final, cei mai mulţi participanţi erau epuizaţi. Mulţi au urcat ultimele trepte de-a buşilea sau pur şi simplu s-au aşezat pe ele să-şi mai tragă sufletul.

Chiar şi câştigătoarea probei feminine a mărturisit că s-a aflat la un pas să abandoneze.

67 de ţări au fost reprezentate la start. Potrivit clasamentului oficial, au încheiat cursa şi doi români: un bărbat clasat pe locul 84 şi o femeie, pe locul 191.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Peste 1.500 de concurenți, la un maraton extenuant pe Marele Zid Chinezesc