Antena Meniu Search
x

Maraton "vertical", pe scarile celei mai inalte cladiri din Beijing

Moda "maratonului vertical" a ajuns in China. Sase sute de sportivi din zece tari s-au intrecut pe scarile celei mai inalte cladiri din Beijing

Vezi și

Cursele de "maraton pe scari" s-au extins in marile orase din toata lumea. Nu putea face exceptie capitala chineza, unde concurentii au luat startul la parterul unui turn de birouri de 330 de metri, cu 82 de etaje. Cel mai rapid s-a dovedit un sportiv german, veteran al acestor intreceri. El a urcat cele 2.041 de trepte in ceva mai putin de zece minute. “In comparatie cu alte asemenea curse, cladirea este intr-adevar una din cele mai inalte si mai greu de urcat, asa ca sunt foarte bucuros ca am castigat aici”, a spus castigatorul

La femei, maratonul a fost castigat de o concurenta din Australia care a marturisit ca a avut si unele probleme de orientare. “Multe ocoluri, cateodata trebuia sa alergi pe orizontala, sa treci prin usi diferite, uneori scara urca in sensul ceasului, alteori in sens invers. Asa ca a fost cam complicat, dar, chiar din aceasta cauza, interesant”, a marturisit femeia.

Concurentii chinezi au fost, in general, tineri care vad in urcatul scarilor o alternativa la alergarea de dimineata. “In China nu e ca in alte tari, unde sunt o multime de spatii verzi bune pentru alergat. Si nici calitatea aerului nu este buna la Beijing. Asa ca aceste turnuri ne dau posibilitatea sa facem miscare”, a spus unul dintre locuitori.

Amatorii de maraton vertical vor avea de infruntat o provocare si mai mare in alt mare oras chinez, Shanghai. Aici s-a incheiat ridicarea structurii unei cladiri care va masura peste 630 de metri, cand va fi terminata, in 2015. Turnul din Shanghai va ramane al doilea din lume, dupa Burj Khalifa din Dubai. Dar, pentru chinezi, este mai important ca a intrecut deja, chiar si neterminat, cea mai inalta cladire din Taiwan, care are doar 509 metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Maraton "vertical", pe scarile celei mai inalte cladiri din Beijing