Antena Meniu Search
x

35.000 de atleti vor alerga la maratonul de la Londra

Maine are loc editia cu numarul 33 a maratonului de la Londra, unul dintre cele mai mari, daca nu cel mai mare din lume. In 2012, terminau de alergat 42,195 de kilometri nu mai putin de 36.748 de alergatori. In acest an, sunt doar 35.000 de locuri si toate au fost ocupate.

Vezi și

Cursa este una extrem de spectaculoasa pentru ca, dincolo de numarul impresionant de participanti, inchide orasul. Asta inseamna ca pentru cinci, sase ore, nicio masina nu are acces prin centrul Londrei.

 Daca esti alergator, ai ocazia, astfel, sa vezi tot ce trebuie vazut in capitala Regatului Unit. De la Observatorul Greenwich, la Turnul Londrei, Palatul Buckingam, Palatul Parlamentului, Tower Bridge, alergi de-a lungul raului Tamisa. Este atat de mare, incat foarte multi alergatori alearga pentru cauze nobile.

In 2011, un singur alergator a strans 2,32 milioane de lire sterline, adica peste 12 milioane de lei noi. Castigatorii vor fi premiati anul acesta de catre Printul Harry, asa ca pe langa oras ai ocazia sa vezi de aproape si un membru al familiei regale britanice.

Daca nu aveti cum sa ajungeti la Londra, maine, la ora 9:15, se da startul maratonul international de la Cluj Napoca. La acest eveniment sunt asteptate peste 2300 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » 35.000 de atleti vor alerga la maratonul de la Londra