Antena Meniu Search
x

Marea bătălie anuală cu tomate

Un orăşel spaniol s-a transformat din nou, pentru o zi, în teren de luptă. cu roşii. Zeci de mii de oameni s-au înfruntat cu proiectile vegetale în cadrul festivalului Tomatina.

Vezi și

 Un orăşel spaniol s-a transformat din nou, pentru o zi, în teren de luptă. cu roşii. Zeci de mii de oameni s-au înfruntat cu proiectile vegetale în cadrul festivalului Tomatina.

Mulţi combatanţi au venit special din străinătate pentru măreţul eveniment şi nimeni nu a fost descurajat de taxa de participare, percepută pentru al doilea an la rând.

Sucul de roşii a curs în valuri şi a colorat din nou străzile şi zidurile din Buniol, în ziua festivalului Tomatina. Primăria a numărat 22.000 de participanţi la marea bătaie cu tomate din acest an. Demnitarii locali au avut din nou ocazia să se bucure că au introdus, anul trecut, o taxă de intrare de 10 euro pentru toţi vizitatorii dornici să se împroaşte cu tomate. Ca de fiecare dată, alături de localnici, la confruntare au luat parte şi o mulţime de turişti, unii veniţi de peste mări şi ţări.

Ca orice festival spaniol care se respectă, Tomatina îi încurajează pe participanţi să-şi facă de cap, aşa cum nu-şi permit în celelalte zile ale anului. Iar oamenii nu se lasă prea mult rugaţi. Anul acesta, ei au avut la dispoziţie 140 de tone de roşii bine coapte, pentru a le preface în muniţie de luptă. Tomatina are loc în ultima zi de miercuri a lunii august. În ce priveşte originea festivalului, fiecare localnic are o altă poveste. Se pare totuşi că ideea luptei cu roşii a apărut prin 1940, ca o sfidare la adresa dictaturii generalului Franco.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Marea bătălie anuală cu tomate