Antena Meniu Search
x

Margaret Thatcher va fi condusa, astazi, pe ultimul drum

Britanicii ii vor spune adio Doamnei de Fier. Margaret Thatcher va fi insotita pe ultimul drum de cei mai puternici lideri ai lumii. Numarul politistilor si agentilor antitero care vor avea grija ca funeraliile sa decurga fara incidente este impresionant.

Vezi și

La mai bine de o saptamana de cand s-a stins, Doamna de Fier va porni spre locul de veci intr-un sicriu asezat pe un afet de tun, tras de sase cai.

Slujba de inmormantare a doamnei Thatcher va fi oficiata la catedrala Sfantul Paul. Serviciul urmeaza sa fie televizat si retransmis in jurul lumii incepand cu ora 13:00, ora Romaniei. Regina si printul Filip vor fi prezenti.

Pe ultimul drum, Margaret Thatcher va fi insotita si de 700 de militari. Autoritatile au hotarat sa sporeasca masurile de siguranta, avand in vedere ca lista invitatilor la funeralii contine peste 2.000 de personalitati internationale, celebritati, dar si adversari politici ai lui Margaret Thatcher.

Mihail Gorbaciov, ultimul presedinte al URSS, a refuzat sa participe din motive de sanatate. La fel si Nelson Mandela, pe care Doamna de Fier l-a numit in trecut "terorist". Fostul presedinte al Africii de Sud a trimis-o la eveniment pe una dintre fiicele sale.

Prima femeie premier din istoria Marii Britanii a murit saptamana trecuta. Margaret Thatcher avea 87 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Margaret Thatcher va fi condusa, astazi, pe ultimul drum