Antena Meniu Search
x

MARIJUANA, de la interzis la accesibil. CÂT COSTĂ un gram de marijuana în țările din Europa şi în statele SUA care au legalizat consumul

După ce 26 de state americane, plus Districtul Columbia, precum şi alte state din lume au legalizat consumul de marijuana, situaţia a dus la o scădere semnificativă a prețului acestui drog.

După ce 26 de state americane, plus Districtul Columbia, precum şi alte state din lume au legalizat consumul de marijuana, situaţia a dus la o scădere semnificativă a prețului acestui drog.

Potrivit site-ului Forbes.com, legalizarea consumul de marijuana a dus la o scădere semnificativă a prețului acestui drog în țările sau statele din SUA în care nu mai incriminează posesia, vânzarea și consumarea produselor din marijuana. În plus, a adus încasări semnificative la bugetul public și a limitat cheltuielile cu campaniile de prevenție.

“Preţul marijuanei a scăzut în 2016, de la 2.500 de dolari per pound (0,45 kg) la 1.000 de dolari per pound, unele centre medicale oferind acest drog recreaţional la preţul de 65 de dolari uncia (20 grame)", a declarat Brian Shapiro, responsabil la CannaSaver.

Bani mai mulţi la buget

Legalizarea nu a dus, însă, doar la scăderea prețurilor pentru acest drog. Comerțul reglementat cu marijuana a dus în 2015 la crearea a 18.000 de locuri de muncă în Colorado. Potrivit Marijuana Policy Group, legalizarea marijuanei a adus bugetului acestui stat 121 de milioane de dolari, iar organizația estimează că până în 2020 statul va încasa mai mult din taxarea marijuanei decât din taxarea tutunului.

Taxele din vânzarea de marijuana au depășit așteptările în Colorado și Washington, unde sumele încasate au fost cu mult peste estimările inițiale.

O industrie legală a marijuanei ar putea aduce încasări de până la 28 de miliarde de dolari la bugetul statului respectiv, bugetul federal și cel al autorităților locale, arată o analiză a Washington Post.

Care sunt preţurile per gram în ţările în care este legalizat consumul de marijuana:

Australia - 22.9 $ per gram

Cambodgia 2.0 $ per gram

Canada 7-11 $  per gram

Chile 2 $ per gram

Columbia 0.4 $ per gram

Costa Rica 7 $ per gram

Cehia 13.0 $ per gram

Germania 11.5 $ per gram

India 0.08 $ per gram

Mexic 5.0 $ per gram

Olanda 7.5 $ per gram

Portugalia 7.3 $ per gram

Spania 5 $ per gram

În Europa, preţul per gram în ţările cu legi stricte privind consumul de marijuana sunt mult mai mari:

Franța 9.3 $ per gram

Norvegia 22.05 $ per gram

Polonia 10 - 20 $ per gram

Ucraina 3.2 $ per gram.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » MARIJUANA, de la interzis la accesibil. CÂT COSTĂ un gram de marijuana în țările din Europa şi în statele SUA care au legalizat consumul