Antena Meniu Search
x

Marş istoric împotriva terorismului, la Paris

Parisul e astăzi capitala lumii! Cruzimea teroriştilor, execuţia oamenilor nevinovaţi în public a unit o lume întreagă. În inima oraşului, s-a strigat la unison "noi suntem Charlie!"

Vezi și

Parisul e astăzi capitala lumii! Cruzimea teroriştilor, execuţia oamenilor nevinovaţi în public a unit o lume întreagă. În inima oraşului, s-a strigat la unison "noi suntem Charlie!"

Printre oamenii simpli s-au prins la braţ cei mai importanţi lideri ai mapamondului. Printre ei a fost şi preşedintele României. A fost un marş istoric! Peste două milioane de oameni şi-au plecat capul, în memoria victimelor şi s-au strâns de mâini în semn de solidaritate. Au fost mai mulţi decât acum o jumătate de veac, când în Paris se celebra sfârşitul celui de-al doilea război mondial.

Au purtat în mâini simbolul libertăţii pentru care 10 jurnalişti au fost executaţi. Creionul. Au scris crezul unei lumi întregi. "Islamul este pacea, nu barbaria!"

Cei mai importanţi lideri ai lumii s-au ţinut de braţ. Au mărşăluit în inima Parisului. Piaţa Republicii. România a fost acolo. Preşedintele Klaus Iohannis a stat în rândurile din spate. În prima linie, uniţi, au fost reprezentanţii tuturor religiilor. Premierul israelian, Benyamin Nétanyahou, preşedintele Francois Hollande, cancelarul Angela Merkel ori preşedintele Palestiniei, Mahmoud Abbas.

Au fost aproape un milion de oameni, într-un marş istoric, spune presa franceză. O zi care a început cu o mărturie a teroristului, postată pe internet. Este Amedy Coulibaly. Teroristul care a ucis o poliţistă şi patru ostatici şi s-a dovedit că în ziua măcelului de la revistă a împuşcat un tânăr pe stradă. Montajul şi distribuţia filmuleţului arată că ar putea fi complici în libertate. A vorbit despre masacru cu o voce joasă, calmă. A ţinut lângă el arma crimei - mitraliera Kalaşnikov şi a anunţat că aparţine celui mai sângeros grup terorist - Statul Islamic.

Comunitatea evreiască din Paris a devenit ţinta ameninţărilor. Autorităţile au decis să apere cu arma, dacă e nevoie, şcolile şi lăcaşurile de cult.

Starea de alertă se menţine în toată Europa. În Hamburg, sediul unui ziar a fost aruncat în aer, după ce au fost publicate caricaturile cu profetul Mahomed ale jurnaliştilor de la Charlie Hebdo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Marş istoric împotriva terorismului, la Paris