Antena Meniu Search
x

Foto Masacru urmat de o evadare în masă, într-o închisoare din Ecuador. Scene teribile: spintecaţi cu cuţitul, zeci de deţinuţi au murit

Cel puţin 44 de deţinuţi au murit în confruntările dintre bandele rivale luni, într-o închisoare din Ecuador, de unde alţi 100 de prizonieri au reuşit să evadeze ca urmare a violenţelor. Imaginile surprinse la faţa locului sunt cumplite: a fost o adevărată baie de sânge.

de Redactia Observator

la 10.05.2022, 14:13

Cel puţin 44 de deţinuţi au murit în timpul unor confruntări brutale de la o închisoare din Ecuador. Conflictul a pornit între două bande rivale şi s-a transformat rapid într-un adevărat masacru. Imaginile din interior arată zeci de cadavre care zac pe podeaua închisorii într-o baltă imensă de sânge. Imediat după incident, răniţii au fost îngrijiţi de personalul medical, în timp ce rudele lor s-au adunat în faţa penitenciarului pentru a primi informaţii despre starea victimelor. De lupte au profitat 100 de deţinuţi, care au reuşit să evadeze din închisoare. 

Filmul masacrului urmat de o evadare în masă

Violenţele au avut loc în închisoarea Bellavista, în provincia Santo Domingo de los Tsachilas, la aproximativ 80 km vest de Quito. Potrivit şefului poliţiei regionale, "atacatorii au acţionat cu mare cruzime", iar violenţele au fost urmate de o evadare în masă. Deşi autorităţile nu au dat nicio cifră cu privire la numărul total de evadaţi, 112 dintre aceştia au putut fi "recapturaţi", dar în jur de 100 erau încă "dispăruţi" luni după-amiază, potrivit şeful poliţiei, generalul Fausto Salinas. Cu o capacitate de 1.200 de locuri, închisoarea Bellavista găzduieşte în prezent 1.700 de deţinuţi. "Acesta este rezultatul regretabil al violenţei bandelor”, a scris pe Twitter preşedintele Guillermo Lasso, aflat în turneu în Israel. El a transmis "sincere condoleanţe familiilor" celor care au murit.

Scene cumplite în închisoarea din Ecuador

Ciocnirile dintre membrii a două bande rivale, "Lupii" şi "R7", au izbucnit în jurul orei 3:00 dimineaţa, fiind declanşate "protocoale de securitate” . "Majoritatea victimelor, dacă nu aproape toate, au fost ucise cu cuţite, nu cu arme de foc, iar cadavrele lor mutilate au fost lăsate în urmă”. Au fost executaţi în sălile comune, în celule, apoi "a fost o tentativă masivă de evadare” cu folosirea armelor de foc. "Cei cărora li se permite să se deplaseze între diferitele blocuri din închisoare sunt probabil cei care se află în spatele acestui masacru”, au mai spus autorităţile, potrivit news.ro.

Nu este prima dată când astfel de confruntări au loc în închisorile ecuadoriene. Din 2021 şi până în prezent, mai bine de 350 de deţinuţi au murit în urma confruntărilor de acest fel. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Masacru urmat de o evadare în masă, într-o închisoare din Ecuador. Scene teribile: spintecaţi cu cuţitul, zeci de deţinuţi au murit