Antena Meniu Search
x

Masacrul din Paris: Anonymous a lansat campania #OpCharlieHebdo și amenință cu o reacție masivă

Grupul de hackeri Anonymous a anunțat joi pe contul său de Twitter lansarea campaniei #OpCharlieHebdo și a amenințat cu o reacție masivă după atacul sângeros comis miercuri la sediul publicației franceze Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți și 11 răniți

Grupul de hackeri Anonymous a anunțat joi pe contul său de Twitter lansarea campaniei #OpCharlieHebdo și a amenințat cu o reacție masivă după atacul sângeros comis miercuri la sediul publicației franceze Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți și 11 răniți

"Așteptați-vă la o reacție masivă și frontală din partea noastră întrucât lupta pentru apărarea acestor libertăți este însăși baza mișcării noastre'', a declarat Anonymous.

Redacția săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo a fost miercuri ținta unui atac terorist, soldat cu 12 morți și care a îndoliat întreaga Franță și a ridicat problema libertății de exprimare.

În prezent, un amplu dispozitiv al poliției și jandarmeriei franceze a fost desfășurat la circa 80 de kilometri de Paris, în zona unde au fost reperați frații Cherif și Said Kouachi, suspecți pentru atacul de la sediul redacției Charlie Hebdo. Cei doi fuseseră localizați joi dimineață într-o mașină, pe o șosea în departamentul Aisne, în apropiere de localitatea Villers-Cotteret, în nordul Franței.

Marți, site-ul Ministerului francez al Apărării a fost ținta unui atac informatic revendicat de grupul Anonymous care a afirmat că vrea "să răzbune" un militant ecologist ucis în octombrie în reprimarea unei manifestații.

"Toată ziua site-ul a fost perturbat", a confirmat serviciul de comunicare al Ministerului Apărării, asigurând în același timp că site-ul (www.defense.gouv.fr) "nu a fost piratat" și că "integritatea sa nu a fost amenințată".

Ministerul Apărării a indicat că a deschis o anchetă "pentru a determina dacă a fost într-adevăr un atac și de la care adrese IP au fost trimise cererile".

Într-un comunicat difuzat pe internet, Anonymous a revendicat atacul, afirmând că scopul a fost de a-l "răzbuna" pe Rémi Fraisse, un militant ecologist de 21 de ani ucis "de poliția franceză". Acest tânăr a murit în timpul unei manifestații la locul de construcție a unui baraj controversat din sudul Franței.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Masacrul din Paris: Anonymous a lansat campania #OpCharlieHebdo și amenință cu o reacție masivă