Antena Meniu Search
x

Masini de lux confiscate, expuse in capitala Thailandei

Capitala Thailandei a gazduit o mica expozitie de masini de lux, organizata de departamentul vamal. Cele zece vehicule expuse, cu marci ca Mercedes si Lamborghini, au fost confiscate deoarece proprietarii lor sunt suspectati de evaziune fiscala

Vezi și

In Thailanda, masinile importate, cu motor de peste 3000 de centimetri cubi, sunt considerate obiecte de lux si supuse unei taxe de 300 la suta. Dar, cum proprietarii unor asemenea vehicule sunt, in general, bogatasi sau politicieni, taxa nu este incasata aproape niciodata. Unele masini sunt aduse in tara, cu acte false, de asa-zisi turisti care le predau apoi adevaratilor clienti. Altele sunt inscrise in acte ca "asamblate in Thailanda", desi se stie ca vehiculele din aceasta categorie sunt produse, in general, doar in tarile de origine. Autoritatile s-au hotarat acum sa ia masuri si, pentru inceput, sa puna sechestru pe toate masinile suspecte.

Valoarea celor zece masini expuse la Bangkok este estimata la peste patru milioane de dolari. In obiectivul anchetatorilor se afla, in total, nu mai putin de zece mii de vehicule de lux. Deocamdata au confiscat doar cateva sute si, in curand, le vor scoate la licitatie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Masini de lux confiscate, expuse in capitala Thailandei