Antena Meniu Search
x

"Masterurile pierdute" ale lui Bob Marley, DESCOPERITE după 40 de ani. Benzile magnetice au fost restaurate

O colecţie de înregistrări din concertele regretatului simbol al muzicii reggae Bob Marley au fost descoperite după ce au zăcut neştiute timp de peste 40 de ani în subsolul unui hotel londonez aflat în paragină.

O colecţie de înregistrări din concertele regretatului simbol al muzicii reggae Bob Marley au fost descoperite după ce au zăcut neştiute timp de peste 40 de ani în subsolul unui hotel londonez aflat în paragină.

Benzile magnetice au fost descoperite în recipiente de carton într-un hotel decrepit din Kensal Rise, în nord-vestul capitalei engleze, ale cărui încăperi modeste erau folosite de Bob Marley şi trupa sa în timpul turneelor europene susţinute la mijlocul anilor '70, informează The Guardian.

Despre aceste benzi, cunoscute drept "masterurile pierdute", s-a crezut iniţial că sunt irecuperabile, în special din cauza stării avasate de deteriorare cauzată de infiltraţiile de apă din subsol.

Totuşi, după mai bine de 12 luni de muncă istovitoare, folosind cele mai moderne tehnici audio, acestea au fost remasterizate de specialişti în format digital, la o calitate înaltă.

Pe acelaşi subiect

Pe ele se află înregistrări live din cadrul concertelor pe care celebrului muzician reggae le-a susţinut în Londra şi Paris între anii 1974 şi 1978, printre acestea figurând şi piesele arhicunoscute 'No Woman No Cry', 'Exodus', 'I Shot the Sheriff' şi 'Jammin'.

Înregistrările au fost realizate la acea vreme cu ajutorului singurului studio mobil din Marea Britanie împrumutat de Bob Marley and the Wailers de la Rolling Stones.

Benzile au fost recuperate de un om de afaceri londonez, fan al lui Bob Marley, pe nume Joe Gatt, în urma apelului primit de la un prieten care a găsit "comoara" printre deşeuri.

Dintre cele 13 benzi găsite, 10 au putut fi restaurate, două fiind goale, iar conţinutul uneia imposibil de recuperat, mai arată sursa citată.

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » "Masterurile pierdute" ale lui Bob Marley, DESCOPERITE după 40 de ani. Benzile magnetice au fost restaurate