Antena Meniu Search
x

Video Măsura pe care Europa nu și-o poate asuma. Președintele Consiliului European: "Ar fi un pas prea exagerat, un real risc de escaladare"

Trebuie înfiinţată o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei. Este mesajul repetat cu insistenţă de preşedintele Ucrainei, care spune că doar aşa pot fi oprite bombardamentele care ucid civilii din ţara sa. Însă această măsură este respinsă şi de NATO şi de statele europene. Ar însemna doborârea avioanelor ruseşti care încalcă spaţiul aerian al Ucrainei. Preşedintele Consiliului European spune că un astfel de scenariu poate declanşa al treilea război mondial.

de Redactia Observator

la 04.03.2022, 14:11

Vezi și

Volodimir Zelenski: Dacă Ucraina va fi învinsă, Dumnezeu cu mila, amintiți-vă cuvintele mele, vor urma Letonia, Lituania, Estonia, Moldova, Georgia, Polonia. Nu se vor opri până nu vor ajunge la zidul Berlinului. 

Zelenski cere din nou Occidentului să sporească sprijinul militar pentru țara sa. Impunerea unei zone de excludere aeriană pe cerul Ucrainei ar fi singura soluție că cetățenii să nu mai fie uciși în bombardamente, a susținut liderul ucrainean. 

Volodimir Zelenski: Vrem o zonă de excludere aeriană deoarece copiii noștri sunt uciși cu intenție. Proiectile, rachete Iskander vin dinspre Belarus și dinspre Rusia.  

Linie specială de telecomunicaţii între SUA și Rusia

Pe acelaşi subiect

Instaurarea unei zone de excludere aeriană ar însemna ca statele care agrează măsura să-şi asume doborârea oricărui avion de luptă care încalcă acest spaţiu.

O măsură pe care Europa nu şi-o poate asuma. 

Charles Michel, preşedintele Consiliului European: Ar fi un pas prea exagerat, dacă am lua această decizie. Ar fi un real risc de escaladare, de provocare al unui al Treilea Război Mondial. Oricine ştie că Rusia are arme nucleare, are bomba nucleară.

Între timp, între SUA şi Rusia a fost înfiinţată o nouă linie specială de telecomunicaţii. Va fi utilizată de liderii militari ai celor două ţări tocmai pentru a fi clarificate cât mai rapid eventuale incidente, precum doborârea accidentală a unor aeronave, pentru ca astfel de evenimente să nu escaladeze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Măsura pe care Europa nu și-o poate asuma. Președintele Consiliului European: "Ar fi un pas prea exagerat, un real risc de escaladare"