Antena Meniu Search
x

Video Măsuri draconice de securitate la Chișinău, pentru summitul Comunității Politice Europene

Chișinăul a devenit capitala diplomației europene. 50 de șefi de stat și de Guvern, dar și liderii de la Bruxelles sunt așteptați la cel mai important eveniment de politică externă din Republica Moldova. Peste 600 de jurnaliști vor transmite de peste Prut ultimele discuții despre securitatea din zonă și cooperarea dintre state.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 31.05.2023, 22:25

Vezi și

Florentina Lazăr, reporter Observator: Este un semnal puternic de susținere pentru Republica Moldova, în contextul agresiunii ruse. Peste 20 de delegații străine au ajuns deja la Chișinău, iar liderii europeni au fost întâmpinați cu plăcinte moldovenești și vin. Summitul este cel mai complex eveniment găzduit de Republica Moldova, iar măsurile de securitate sunt fără precedent. Timp de două zile, centrul Chișinăului va fi închis pentru toate tipurile de transport, iar pietonii nu vor putea să se deplaseze liber pe mai multe străzi. Poliția anunță că Moldova își va închide spațiul aerian pentru avioanele civile în perioada 1-2 iunie. Polițiștii moldoveni au simulat încă de la începutul lunii întâmpinarea și escortarea delegațiilor străine. Maine, liderii europeni se vor reuni la o cramă privată.

Reacția Kremlinului la summitul CPE din Republica Moldova: Nu există dialog deplin în Europa fără Rusia

"Vom urmări cu siguranţă noutăţile care vin de la Chişinău, vom urmări retorica care va domina acolo", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Măsuri draconice de securitate la Chișinău, pentru summitul Comunității Politice Europene