Antena Meniu Search
x

Meci de fotbal înlocuit cu o bătălie, în Grecia

Marele derbi al campionatului de fotbal din Grecia, între Panathinaikos şi Olimpiakos, a fost suspendat chiar înaintea loviturii de începere din cauza unor artificii aruncate în teren

Vezi și

Marele derbi al campionatului de fotbal din Grecia, între Panathinaikos şi Olimpiakos, a fost suspendat chiar înaintea loviturii de începere din cauza unor artificii aruncate în teren.

Rivalitatea dintre echipele-fanion din Atena şi Pireu este binecunoscută, aşa că forţele de ordine erau pregătite ca de război. Dar prezenţa scutierilor în jurul stadionului atenian mai rău i-a întărâtat pe fanii echipei gazdă, care i-au bombardat cu pietre şi artificii. Poliţiştii au ripostat cu gaze lacrimogene, aşa că tensiunea era ridicată încă dinainte de sosirea echipelor.

În timp ce delegaţii echipelor negociau în culise, publicul îşi pierdea răbdarea. După o oră, când arbitrul a anunţat suspendarea meciului, spectatorii n-au mai putut fi ţinuţi în frâu. S-au bombardat reciproc cu artificii, scaune şi tot ce au mai putut smulge din mobilierul tribunelor, iar apoi au invadat terenul.

Poliţiştii au intrat şi ei pe stadion, sperând să pună capăt tulburărilor. Dar nu i-au putut intimida pe fanii mânioşi, aşa că au fost nevoiţi să recurgă la arestări şi chiar la bastoane.

Terenul de joc a devenit câmp de luptă, deşi adversarii abia se mai vedeau între ei prin ceaţa gazelor lacrimogene. La soarta meciului nu se mai gândea, probabil, nimeni aşa că deocamdată nu se ştie dacă va fi reluat sau, mai probabil, victoria le va fi acordată oaspeţilor cu 3 - 0. Presa greacă speculează, chiar, că întregul campionat ar putea fi suspendat. Oricum, clubul din Atena va avea nevoie de un răgaz pentru a repara stadionul pe care conflictul între galerii l-a lăsat într-o stare jalnică. după tc 2.59, fără ambianţă, se vede terenul plin de scaune rupte şi alte mizerii

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Meci de fotbal înlocuit cu o bătălie, în Grecia