Antena Meniu Search
x

Trei medici din Rusia, care ar fi semnalat lipsa echipamentelor de protecție, ar fi fost implicați în accidente controversate

La 37 de ani, paramedicul Alexander Shulepov se zbate între viaţă şi moarte. Sâmbătă, bărbatul a căzut de la etajul doi al unul spital din vestul Rusiei, unde era tratat pentru coronavirus. Iar tot mai multe voci se întreabă în ce condiţii s-a produs accidentul.

de Redactia Observator

la 04.05.2020, 22:04

Vezi și
  • Rusia a ajuns la peste 145.000 de infectări cu noul coronavirus.
  • Specialiștii susțin că numărul infectărilor și al deceselor de coronavirus ar fi mult mai mare.

Cu patru zile în urmă, paramedicul rus a apărut într-un clip controversat alături de un coleg. Cei doi şi-au exprimat public nemulţumirea faţă de lipsa echipamentelor de protecţie şi au criticat programul de lucru infernal impus chiar şi după diagnosticare: "El tocmai a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Medicul şef ne-a ordonat să muncim. Ce facem în această situaţie? Nu putem să ieşim din tură. Eu şi Alexander muncim împreună de o lună".

După două zile, bărbatul a revenit cu un videoclip în care îşi retrage acuzaţiile.

Alexander Shulepov este al treilea medic rus care s-a prăbuşit de la etajul unui spital în condiţii suspecte.

Primele două victime au fost două femei care au şi murit în uma accidentelor stranii. Şi ele semnalaseră lipsa echipamentelor în lupta cu pandemia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Neregulile din Rusia sunt dezbătute în presa internaţională de săptămâni bune. Chiar şi bilanţul dat publicităţii este pus sub semnul întrebării. Cifrele oficiale arată 1.350 de morţi, dar unele voci cred că numărul victimelor ar fi mult mai mare.

Doar în ultimele 48 de ore, în Rusia s-au înregistrat peste 21.000 de cazuri noi de infectare, iar totalul a depăşit 145.000. După repetate dezminţiri ale situaţiei grave, Vladimir Putin a recunoscut că ţara se află într-o situaţie dificilă şi că o relaxare a restricţiilor este luată în calcul doar după 12 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Trei medici din Rusia, care ar fi semnalat lipsa echipamentelor de protecție, ar fi fost implicați în accidente controversate