Antena Meniu Search
x

Mesajul unei asistente după ce și-a văzut tatăl internat la ATI, cu COVID: Există o suferință reală și este un rezultat direct al acestui virus

O asistentă din SUA, care-și vede zilnic tatăl, în secția ATI, luptându-se să supraviețuiască după ce a fost infectat cu coronavirus, trage un semnal de alarmă privitor la efectele pandemiei. 

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 19.11.2020, 16:08

O asistentă din SUA trage un semnal de alarmă după ce tatăl său a ajuns la ATI, cu COVID.
O asistentă din SUA trage un semnal de alarmă după ce tatăl său a ajuns la ATI, cu COVID. - Profimedia Images
  • O asistentă din SUA trage un semnal de alarmă privind efectele pandemiei de coronavirus.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Bridget Otto, care lucrează ca asistentă în Iowa City, Iowa, are grijă de pacienții cu Covid-19 din martie. Când propriul tată s-a îmbolnăvit la sfârșitul lunii septembrie și a petrecut săptămâni întregi la terapie intensivă, lupta ei a devenit și mai personală, scrie CNN.

„Era un fermier activ, iar în urma bolii nu a mai putut nici să-și miște mâinile și picioarele”, a declarat Bridget Otto pentru CNN. "Acesta e rezultatul după patru săptămâni petrecute conectat la un ventilator mecanic, sedat și paralizat".

Acum, el încă mai beneficiază de oxigen, dar își revine încetul cu încetul, a povestit femeia. Însă nu toți pacienții au același noroc. 

„Vreau doar ca oamenii să știe că există o suferință reală și adevărată și este un rezultat direct al acestui virus”, a spus Bridget.

Deși există persoane care nu cred în existența virusului, tânăra asistentă povestește că daunele cauzate de virus în terapia intensivă se văd zilnic.

Și pe măsură ce mulți americani se pregătesc pentru vacanțe, în ciuda avertismentelor multor experți în sănătate publică, ea a spus că rămâne acasă anul acesta.

"Nici eu nu vreau să-mi ratez vacanța, dar voi renunța la planuri, așa este cel mai corect”.

Statele Unite ale Americii au atins pragul de 250.000 de decese cauzate de COVID-19. Alte 1.707 persoane s-au stins din viaţă în lupta cu coronavirusul. Iar al doilea val al pandemiei nu a atins încă punctul maxim.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Mesajul unei asistente după ce și-a văzut tatăl internat la ATI, cu COVID: Există o suferință reală și este un rezultat direct al acestui virus