Antena Meniu Search
x

Metoda prin care un șofer român de TIR a fentat, timp de 3 luni, plata taxei de autostradă, în Franța. Paguba se ridică la 10.000 de euro

Un șofer român de TIR, în vârstă de 20 de ani, a fost arestat și este chemat în judecată pentru 45 de presupuse fapte de înșelăciune. La volanul camionului său, înmatriculat în Spania, românul a făcut zeci de călătorii dus-întors pe autostrada A7, între Montélimar-sud și Orange, fără să plătească taxele. Vinci Autoroutes, concesionarul autostrăzii, a raportat daune de aproape 10.000 de euro, relatează France Bleu.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.07.2023, 11:20

Metoda prin care un șofer român de TIR a fentat, timp de 3 luni, plata taxei de autostradă, în Franța. Paguba se ridică la 10.000 de euro - francebleu.fr

Timp de trei luni, începând din mai, șoferul român a circulat între Montélimar-sud și Orange, pe autostrada A7, fără să plătească taxa de drum. Cum a reușit? Ei bine, metoda tânărului era destul de simplă. De fiecare dată când trecea printr-o zonă de taxare, românul se apropia cu TIR-ul de bariere suficient cât să declanșeze dispozitivul care le ridica. 

Șoferul român de TIR a fost arestat

Doar că șmecheria românului a fost descoperită de Vinci Autoroutes, concesionarul autostrăzii, cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate de-a lungul autostrăzii. Verificând imaginile, au observat frauda și au raportat-o autorităților competente.

În cursul nopții de miercuri spre joi, jandarmii din Malataverne au pus în sfârșit capăt seriei de escrocherii prin reținerea șoferului și confiscarea camionului acestuia. 

Românul a fost plasat în arestul poliției și este acum chemat în judecată, pentru a răspunde pentru 45 de fapte de înșelăciune.

Pe lângă taxele neplătite, ancheta în derulare relevă și alte activități ilegale ale șoferului. Potrivit econostrum.info, el este suspectat și de furt de combustibil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Metoda prin care un șofer român de TIR a fentat, timp de 3 luni, plata taxei de autostradă, în Franța. Paguba se ridică la 10.000 de euro