Antena Meniu Search
x

Mike Tyson, acuzat din nou de viol. Ar fi profitat de o femeie, într-o limuzină, la începutul anilor '90. Victima cere 5 milioane de dolari daune morale

Mike Tyson, fostul campion mondial al greilor la box, a fost acuzat din nou de viol, de o altă femeie, care a depus plângere că ar fi agresat-o într-o limuzină la începutul anilor '90 în apropiere de New York, potrivit unui document judiciar.

de Redactia Observator

la 25.01.2023, 09:26

Mike Tyson
Mike Tyson, vizat de o nouă plângere pentru un viol comis la începutul anilor '90 - Profimedia

Cel care a fost considerat unul dintre cei mai mari boxeri din toate timpurile a mai fost judecat în 1992 pentru viol, după acuzaţia manechinului Desiree Washington, care avea 18 ani la momentul faptelor. Tyson a petrecut trei ani în spatele gratiilor.

Femeia a cerut 5 milioane de dolari daune morale

Treizeci de ani mai târziu, o femeie, care a ţinut să rămână anonimă în procedură, pentru că se teme să nu fie asaltată de presă şi de fanii lui Mike Tyson, a depus plângere pentru "viol" la începutul lunii ianuarie în faţa unui tribunal civil din comitatul Albany. Ea a cerut 5 milioane de dolari daune morale.

Procedura a fost posibilă graţie unei legi din statul din New York intrată în vigoare la finele lunii noiembrie şi care permite, timp de un an, victimelor agresiunilor sexuale să reclame faptele în proces civil fără invocarea prescripţiei.

Pe acelaşi subiect

Într-o scurtă mărturie consemnată pe 23 decembrie 2022 şi inclusă în procedură, victima a afirmat că l-a întâlnit pe fostul boxer la începutul anilor '90 într-o discotecă, apoi l-a urmat în limuzina sa, unde el a agresat-o înainte de a o viola. Femeia a invocat sechele fizice şi, mai ales, psihice, care au urmărit-o de-a lungul anilor, potrivit Agerpres.

Mike Tyson nu a reacţionat la această acuzaţie.

Născut la Brooklyn în 1966, Mike Tyson a avut o copilărie şi o adolescenţă de mic delincvent, înainte de a deveni campionul incontestabil la categoria grea în anii '80, fiind spaima adversarilor săi din ring cu forţa loviturilor sale. În noiembrie 2020, el a revenit în ring, la 54 de ani, în faţa Roy Jones Jr (51 ani), meciul încheindu-se la egalitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Mike Tyson, acuzat din nou de viol. Ar fi profitat de o femeie, într-o limuzină, la începutul anilor '90. Victima cere 5 milioane de dolari daune morale