Antena Meniu Search
x

Ministrul de Externe al Ungariei, reacție dură la adresa ambasadorul român la Budapesta

Ministrul de Externe al Ungariei a lansat o serie de critici dure la adresa ambasadorului român la Budapesta, Marius Lazurca. Peter Szijjarto s-a arătat nemulțumit de faptul că diplomatul român a luat apărarea deputatei maghiare de opoziție într-o dispută legată de trimiterea în Transilvania de măști de protecție. ”Este şocantă isteria mincinoasă evidentă a ambasadorului român”, a spus ministrul.

de Redactia Observator

la 25.04.2020, 23:07

Peter Szijjarto într-o conferință de presă
Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, la o întâlnire la Budapesta cu omologul său din Lituania, 10 ianuarie 2020 - Profimedia Images
  • Ambasadorul român ar fi luat apărarea unei deputate maghiare.
  • Ministrul maghiar de Externe l-a criticat pe Facebook pe ambasador.

Conform Mediafax, întreg scandalul își are originea în Parlamentului Ungariei. Timea Szabo, deputată a formațiunii de opoziție Dialog pentru Ungaria, a ținut un discurs în care a criticat guvernul Viktor Orban pentru trimiterea de echipamente medicale comunităților maghiare din Transilvania, în timp ce în Ungaria ar fi insuficiente. În urma acestui discurs, Timea Szabo ar fi fost amenințată.

Potrivit index.hu, după acest incident, ambasadorul României în Ungaria i-ar fi luat apărarea deputatei Timea Szabo într-o discuție privată cu alți ambasadori pe un grup de Whatsapp. Mesajul ambasadorului român a fost aflat însă și de Ministrul de Externe Peter Szijjarto, mai spune ziarul maghiar.

"Probabil că mai jos de atât nu se poate: ambasadorul român a apărat-o pe Timea Szabo", a spus Peter Szijjarto.

Reacția ministrului maghiar a venit într-o postare pe Facebook.

"În opinia deputatei Timea Szabo, este o problemă că maghiarii din Transilvania şi din Ţinutul Secuiesc au primit măşti şi alte echipamente de protecţie din partea patriei-mamă. Iar ambasadorului României îi place să există partide în Parlamentul Ungariei care gândesc aşa. Este şocantă isteria mincinoasă evidentă a ambasadorului român, dar este și mai rușinos că opoziția din Ungaria și ambasadorul român au ajuns pe o platformă comună împotriva maghiarilor din afara granițelor. (...) Maghiarii din afara frontierelor sunt parte a națiunii ungare, astfel că îi vom ajuta și în viitor aşa cum am făcut-o și până acum", a mai scris Szijjarto.

Sursa: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ministrul de Externe al Ungariei, reacție dură la adresa ambasadorul român la Budapesta