Antena Meniu Search
x

Reacția ministrului ungar de Externe, la declarația președintelui Iohannis: "Mai mult respect pentru maghiari"

Ministrul ungar de Externe a reacționat la declarația preşedintelui României despre legea care ar fi acordat o autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Péter Szijjártó, i-a solicitat preşedintelui Iohannis să acorde mai mult respect maghiarilor, informează agenția de știri MTI, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 29.04.2020, 22:45

- Zuma Press / Li Muzi via Hepta

Péter Szijjártó, a postat un mesaj video pe pagina sa de Facebook, prin care a reacţionat la declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis. Potrivit şefului diplomaţiei ungare, declaraţia preşedintelui român este “una efectiv necivilizată şi care poate instiga la ură”.

"Mesajul şi apelul nostru către preşedintele României e simplu: mai mult respect pentru maghiari. Existenţa unei relaţii normale între cele două state reprezintă şi interesul maghiarilor care trăiesc în Transilvania şi în Ţinutul Secuiesc. Din păcate, în ultimele zile, reprezentanţi ai statului român au făcut, pe rând, declaraţii care îngreunează, efectiv, menţinerea unor relaţii de bună vecinătate", scrie diplomatul maghiar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Reacția ministrului ungar de Externe, la declarația președintelui Iohannis: "Mai mult respect pentru maghiari"