Antena Meniu Search
x

Ministrul german al Sănătății consideră că persoanele imunizate s-ar putea bucura de libertăți mai mari

Persoanele imunizate și-ar putea recupera, în curând, viața de dinainte de pandemie, bucurându-se progresiv de libertăți mai mari, consideră ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, potrivit Deutsche Welle.

de Redactia Observator

la 05.04.2021, 08:11

Jens Spahn, ministrul german al Sănătății
Jens Spahn, ministrul german al Sănătății - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Întrucât Germania încearcă să grăbească campania de vaccinare, în timp ce se confruntă cu valul trei al pandemiei, oficialii sunt disperați să obțină o revenire la normalitate. Astfel, cetățenii imunizați vor putea să scape de carabtină și vor putea călători fără un test negativ sau pot merge în magazine sau frizerii, a spus Spahn pentru ediţia de duminică a cotidianului Bild.

Spahn a declarat, însă, că acest lucru ar putea fi posibil doar după încheierea celui de-al treilea val, odată cu relaxarea restricțiilor actuale. 

Potrivit Institutului german Robert Koch (RKI) spune că persoanele vaccinate cu ambele doze nu ar mai trebui să intre în carantină. Institutul a declarat că există un risc mai mic de transmitere a virusului de la persoanele vaccinate, decât de la o persoană care tocmai a primit un test rapid negativ.

Potrivit lui Spahn, mai mult de 12% dintre cetățenii germani au primit cel puțin prima doză de vaccin anti-COVID, adică mai mult de 10 milioane de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ministrul german al Sănătății consideră că persoanele imunizate s-ar putea bucura de libertăți mai mari