Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătății din Germania a anunțat că epidemia de coronavirus este sub control

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, a anunțat că măsurile de izolare și carantină impuse în ultima lună au dus la controlarea epidemiei de coronavirus.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 17.04.2020, 17:07

Ministrul Sănătății din Germania anunță că epidemia de coronavirus este sub control
Specialist din Mecklenburg - Pomerania Inferioară luând un exudat pentru testele rapide de coronavirus - Profimedia Images

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, a anunțat că măsurile de izolare și carantină impuse în ultima lună au dus la controlarea epidemiei de coronavirus.

Încă de pe 12 aprilie rata de infecție a ajuns la 0.7, ceea ce înseamnă că fiecare pacient infectat transmite virusul la mai puțin de o persoană, a precizat Spahn.

Până la acest moment, 138,273 de oameni au fost diagnosticați cu Covid-19 în Germania, iar numărul deceselor a ajuns la 4.105. Totodată, 81.800 de persoane au fost declarate vindecate.

Măsurile de izolare variază în funcție de regiunile Germania, fiind mai stricte în Bavaria și Saarland.

În cursul zilei de miercuri, cancelarul Angela Merkel a anunțat primii pași de relaxare a restricțiilor. Unele magazine mici se vor redeschide începând de săptămâna viitoare, iar cursurile în școli vor fi reluate în primele zile din mai, în prim plan fiind studenții care urmează să susțină examene.

Cancelarul, însă, a avertizat că exită "puțin spațiu pentru eroare", iar "grija ar trebui să fie cuvântul de bază". Activitățile sportive și de agrement, cafenelele și restaurantele rămân în continuare închise.

Rețeaua de laboratoare a statului german a fost lăudată la nivel internațional pentru răspunsul rapid la pandemia de coronavirus. Încă de la începutul lunii aprilie Germania are capacitatea de a face peste 100.000 de teste zilnic, o capacitate superioară oricărei alte țări europene.

Totodată, ministrul Sănătății a declarat că, până în luna august, Germania va putea produce 50 de milioane măști pe săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Ministrul Sănătății din Germania a anunțat că epidemia de coronavirus este sub control