Antena Meniu Search
x

Misterul din spatele sarcofagului negru descoperit în Egipt a fost elucidat

Misterul din spatele sarcofagului negru descoperit în Egipt a fost elucidat. Fanii senzaţionalului vor fi dezamăgiţi după ce experţii au negat că acesta ar conţine rămăşiţele lui Alexandru cel Mare. În cele din urmă în interiorul monumentului funerar s-au găsit trei mumii.

Vezi și

Misterul din spatele sarcofagului negru descoperit în Egipt a fost elucidat. Fanii senzaţionalului vor fi dezamăgiţi după ce experţii au negat că acesta ar conţine rămăşiţele lui Alexandru cel Mare. În cele din urmă în interiorul monumentului funerar s-au găsit trei mumii. Este vorba, cel mai probabil, despre un fost soldat şi familia sa.

Arheologii egiptieni au spulberat orice speranţe că sarcofagul vechi de două milenii ar adăposti rămăşiţele lumeşti ale unei personalităţi celebre. Experţii sunt siguri că acesta nu este locul în care a fost îngropat Alexandru cel Mare, aşa cum s-a speculat, având în vedere că a fost găsit în zona portului istoric al oraşului Alexandria.

Cât despre ce se află în sarcofagul negru., specialiştii susţin că ar fi fost locul de veci pentru un fost soldat şi, cel mai probabil, pentru doi membri ai familiei sale.

Din nefericire, apa din sistemul de canalizare s-a scurs în interiorul sarcofagului şi a afectat serios rămăşitele umane. Monumentul funerar greu de 30 de tone a fost descoperit accidental în timpul lucrărilor de construcţie la o clădire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Misterul din spatele sarcofagului negru descoperit în Egipt a fost elucidat