Antena Meniu Search
x

Miting de protest faţă de violenţa sexuală, în oraşul german Koln

Câteva zeci de sirieni refugiaţi în oraşul german Koln au organizat un miting de protest faţă de violenţa sexuală.

Vezi și

Câteva zeci de sirieni refugiaţi în oraşul german Koln au organizat un miting de protest faţă de violenţa sexuală.

Manifestaţia a avut loc chiar în faţa catedralei oraşului, unde, în noaptea Anului Nou, sute de femei au fost agresate sau chiar violate de imigranţi. Sirienii au dorit să arate că aceste atacuri brutale nu sunt reprezentative pentru sutele de mii de migranţi veniţi, anul trecut, în Germania.

Sub deviza "Sirieni împotriva violenţei", manifestanţii au arborat pancarte cu lozinci ca "Împotriva sexismului" şi "Respectăm valorile societăţii germane". Ei au împărţit şi trandafiri femeilor care treceau prin piaţă. Reacţiile au fost pozitive.

Agresiunile şi violurile de o amploare fără precedent din noaptea Anului Nou au revoltat opinia publică germană. Grupările xenofobe au profitat de ocazie pentru a-i condamna, în bloc, pe toţi imigranţii. Dar nu toţi germanii sunt de acord cu această atitudine.Multe discuţii de la televizor, din ultimele zile, nu au fost de niciun folos. Nu au făcut decât să stârnească panică şi ură iar asta nu ajută pe nimeni. Aşa că am venit aici să-mi exprim solidaritatea cu imigranţii.

Sirienii care au demonstrat la Koln afirmă că doresc să se integreze în societatea germană şi să contribuie la dezvoltarea ţării. Ei îi roagă, însă, şi pe localnici să aibă încredere în ei şi să-i ajute. La Berlin, un alt grup de sirieni s-a alăturat unei manifestaţii a fermierilor împotriva politicii agricole a guvernului german. Ei au cerut încetarea războiului civil din Siria care, în opinia lor, influenţează puternic şi situaţia din Germania.

În acest timp, ministrul german de finanţe, Wolfgang Schaeuble, a avansat o propunere care va amplifica, probabil, controversele cu privire la imigranţi. Ministrul propune instituirea unei taxe pe vânzările de carburant din toată Uniunea Europeană. Aceasta ar urma să finanţeze costurile primirii şi găzduirii refugiaţilor, precum şi al viitoarei forţe comune de protecţie a graniţelor spaţiului Schengen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Miting de protest faţă de violenţa sexuală, în oraşul german Koln