Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Modă cu accente ecologiste, la Paris!

Prezentarea creaţiilor semnate de Vivienne Westwood au fost, ca de fiecare dată, unul din momentele culminante ale Săptămânii Modei de la Paris

de Redactia Observator

la 02.03.2014 , 09:22

Veterana modei britanice şi-a ales, de această dată, ca decor pentru defilarea modelelor sale, o fostă biserică de pe vremea regelui francez Henric al IV-lea. Iar acompaniamentul a fost, de asemenea, ieşit din comun: muzică de orgă, uneori aproape ameninţătoare.

Vivienne Westwood s-a remarcat şi ca o energică militantă ecologistă şi nici de această dată nu a uitat de lupta sa pentru protecţia mediului. Culorile sale au reamintit ambianţa pădurii virgine din Amazon, ameninţată de extinderea activităţii umane. Şi, din acelaşi motiv, modelele au fost însoţite de bijuterii ale unui trib indigen din Peru.

Creatoarea britanică spune că a combinat diferite stiluri, culori şi texturi şi le propune femeilor să-şi aleagă, din colecţie, piesele pe care le consideră cele mai potrivite pentru ele. Întrebată la ce gen de clientă s-a gândit când şi-a creat rochiile, Vivienne Westwood crede că a avut în vedere, înainte de toate, o femeie curajoasă.

Vezi și

Vivienne Westwood şi-a început cariera în 1970, iar de câţiva ani îşi compune colecţiile în colaborare cu soţul său, care i-a fost, şi de această dată, alături la finalul paradei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri externe » Modă cu accente ecologiste, la Paris!