Antena Meniu Search
x

Momente dramatice pentru românul rănit în Las Vegas. Tânărul de 23 de ani a fost operat

Tânărul a suferit o intervenţie chirurgicală după ce glonţul atacatorului i-a atins mai multe organe vitale. Între timp americanii îşi plâng victimele.

Vezi și

Tânărul a suferit o intervenţie chirurgicală după ce glonţul atacatorului i-a atins mai multe organe vitale. Între timp, americanii îşi plâng victimele. Bilanţul crunt a ajuns la 59 de morţi şi 527 de răniţi.

A fost cel mai sângeros atac armat din istoria modernă a Statelor Unite. Autorul masacrului este un pensionar de 64 de ani.

Românul de 23 de ani a trecut printr-o operaţie dificilă. Părinţii i-au stat permanent la căpătâi.

Pe pagina personală de Facebook, mama tânărului îi ţine pe cei apropiaţi la curent cu stare de sănătate a fiului ei.

Luca a trecut prin suişuri şi coborâşuri după operaţie, dar continuă să lupte. Încercarea de a-l deconecta de la aparatul care îl ajută să respire nu pare a fi promiţătoare, deci va rămâne conectat până mâine. A început să plângă şi a format o inimă cu mâinele în momentul în care i-am arătat postarea. Suportul vostru şi rugăciunile sunt extrem de importante atât pentru el cât şi pentru mine. Vă mulţumesc frumos! , le transmite femeia celor apropiaţi.

Luca venise la concert, chiar lângă hotelul în care lucrează mama lui. În timpul atacului, un glonţ i-a atins mai multe organe vitale.

Cel mai grav atac armat din istoria Statelor Unite a făcut sute de victime. Bilanţul de astăzi indică 59 de morţi şi 527 răniţi.

Autorul atacului este un bărbat de 64 de ani. De la etajul 32, Stephen Paddock a spart geamul şi a început să tragă asupra mulţimii. Trupele speciale au ajuns rapid în camera de hotel unde era cazat individul. Atacatorul se pare că ar fi tras în ofiţeri prin usă dar s-a sinucis înainte că aceştia să îl prindă. La faţa locului, autorităţile au găsit însă un întreg arsenal: 23 de arme, mai exact. În maşină, bărbatul avea şi explozibili. Iar în locuinţa sa din Mesquite, poliţiştii au găsit de asemenea, un depozit de armament: 19 arme, lunete şi explozibili. Motivul atacului rămâne însă un mister pentru toată lumea.

Stephen Paddock era un contabil pensionat şi înstărit. Juca poker online şi mergea în croaziere. Colecţiona arme, cumpărate, se pare, legal.

Bărbatul nu avea antecendente penale, deşi tatăl său, decedat în 1998, fusese condamnat de mai multe ori şi figurase în topul răufăcătorilor urmăriţi de FBI.

Atentatul a fost revendicat de ISIS dar anchetatorii nu confirmă, deocamdată, varianta terorismului islamic. Nici preşedintele Donald Trump nu a menţionat-o.

DONALD TRUMP, preşedinte SUA:

A fost un act de răutate pură. Unitatea noastră nu poate fi înfrântă de râu, legăturile noastre nu pot fi rupte de violenţă.

La Casa Albă, în Congres şi în Parlamentul European s-au păstrat momente de reculegere pentru victimele celui mai grav masacru din istoria modernă a Statelor Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Momente dramatice pentru românul rănit în Las Vegas. Tânărul de 23 de ani a fost operat