Antena Meniu Search
x

Momentul adevărului pentru Catalonia! Polițiștii catalani au fost mobilizați pentru a păzi Parlamentul regiunii

Viitorul Cataloniei se decide astăzi. Totul stă în mâinile parlamentului regiunii. Barcelona, Madridul, dar şi Uniunea Europeană aşteaptă discursul liderului.

Vezi și

Viitorul Cataloniei se decide astăzi. Totul stă în mâinile parlamentului regiunii. Barcelona, Madridul, dar şi Uniunea Europeană aşteaptă discursul liderului catalan. Astăzi, el ar putea anunţa independenţa unilaterală a regiunii, sfidând guvernul spaniol, sau doar o rupere simbolică de restul ţării.

De la tribuna parlamentului de la Barcelona, Carles Puigdemont a prezentat viitorul Cataloniei. Tensiunea a fost cuvântul de ordine astăzi, la Barcelona. La principalele instituţii catalane întâlnirile şi negocierile au curs pe bandă rulantă.

Clădirea care găzduieşte Parlamentul regional arată ca o fortăreaţă. Fiecare intrare e blocată de maşinile blindate ale poliţiei catalane. La rândul lor, asociaţiile pro-independenţă fac apel la populaţie să apere cu orice preţ votul de astăzi. Părerile localnicilor sunt însă împărţite.

Primarul Barcelonei, Ada Colau, l-a îndemnat pe liderul catalan să renunţe la planurile pentru independenţă, iar pe premierul spaniol, să nu se folosească de puterea constituţională care îi permite să suspende autonomia regiunii. 

În acest timp, autorităţile de la Madrid dau asigurări că o eventuală secesiune a Cataloniei iese din discuţie. Printre instrumentele de care dispune guvernul se alfă şi instituirea stării de alarmă, care ar înseamna, printre altele, trecerea poliţiei regionale în subordinea Madridului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Momentul adevărului pentru Catalonia! Polițiștii catalani au fost mobilizați pentru a păzi Parlamentul regiunii