Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Momentul în care rebelii Houthi lovesc un petrolier. Pată de petrol de 220 de km în Marea Roşie, după atac

O pată de petrol întinsă pe 220 de kilometri a fost observată în largul coastei Yemenului, după un atac al rebelilor houthi care a avariat un petrolier în această săptămână, a anunţat miercuri un ONG specializat în protecţia mediului, relatează AFP, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 17.07.2024 , 18:30

Momentul în care rebelii Houthi lovesc un petrolier. Pată de petrol de 220 de km în Marea Roşie, ca urmare a atacului
- Captura X

Imaginile de la satelitul Sentinel-2 al Agenţiei Spaţiale Europene au arătat marţi o pată în apropierea locului în care rebelii houthi au atacat nava Chios Lion, a precizat ONG-ul Conflict and Environment Observatory (CEOBS), cu sediul în Marea Britanie. Pata sugerează că "de pe nava avariată se scurge petrol", a mai spus CEOBS, într-un mesaj publicat pe reţeaua socială X, estimând că pata se întinde pe o lungime de peste 220 de km.

O navă fără echipaj a "lovit" petrolierul, provocând pagube minore

Petrolierul Chios Lion, care navighează sub pavilion liberian, a fost atacat luni la circa 180 de km nord-vest de oraşul-port yemenit Hodeidah. O navă fără echipaj a "lovit" petrolierul, provocând pagube minore, a raportat United Kingdom Maritime Trade Operations, gestionat de Marina britanică. Potrivit CEOBS, pata de petrol s-a format la aproximativ 196 km nord-vest de Hodeidah, ceea ce corespunde locului atacului de luni asupra navei Chios Lion, a adăugat organizaţia.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Centrul Comun de Informare Maritimă (JMIC), condus de o coaliţie navală occidentală, a declarat marţi că Chios Lion verifică o posibilă scurgere de petrol. Rebelii yemeniţi atacă nave în Marea Roşie şi în Golful Aden din noiembrie, ca parte a unei campanii menite, potrivit acestora, să arate solidaritatea cu palestinienii din Fâşia Gaza, unde Israelul se află în război împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Momentul în care rebelii Houthi lovesc un petrolier. Pată de petrol de 220 de km în Marea Roşie, după atac