Antena Meniu Search
x

Momentul în care ruşii lovesc o şalupă militară plină cu soldaţi ucraineni cu zeci de proiectile, în apropiere de Insula Şerpilor

Război în Ucraina. Rusia a declarat marţi dimineaţă că a distrus o navă de recunoaştere a armatei ucrainene în Marea Neagră. Ulterior Ministerul rus al Apărării a publicat imagini despre care susţine că arată distrugerea unei nave militare americane de mare viteză, adică o şalupă militară, în apropiere de Insula Şerpilor. 

de Redactia Observator

la 22.08.2023, 17:17

Vezi și

"Momentul în care o aeronavă a Forțelor Aeriene Ruse depistează şi distruge în Marea Neagră, la est de Insula Şerpilor, o ambarcațiune militară de mare viteză, Willard Sea Force, fabricată în SUA, având la bord un grup de soldaţi ai Forțelor Armate Ucrainene. Ținta de mare viteză a făcut manevre pentru a încerca să scape de foc, dar a fost lovită cu succes de armele aeronavei" a transmis Ministerul rus al Apărării.

Willard Sea Force sunt şalupe militare cu motor, cu o dimensiune între 7 şi 11 metri, donate Ucrainei de SUA. 

Anterior, Moscova a anunţat că a distrus o altă navă de recunoaştere a armatei ucrainene, tot în Marea Neagră. "În această noapte (de luni spre marţi), echipajul unui (avion de luptă) Suhoi 30 (Su 30-CM) aparţinând aviaţiei navale a Flotei de la Marea Neagră a distrus o navă de recunoaştere a Forţelor Armate Ucrainene în zona unor instalaţii ruse de producţie de gaze naturale la Marea Neagră." Ministerul nu a oferit detalii suplimentare despre acest incident.

Insula Şerpilor este un mic avanpost ucrainean în partea de nord-vest a Mării Negre, unde tensiunile au escaladat de când Rusia a renunţat luna trecută la acordul care permitea Ucrainei să transporte cereale din porturile sale sudice, în ciuda războiului. De când Moscova a renunţat la acord, dronele şi rachetele ruseşti au lovit în mod repetat instalaţiile portuare ucrainene şi silozurile de cereale, în timp ce dronele maritime ucrainene au avariat o navă de război rusă şi au lovit un petrolier rusesc.

Insula a devenit sinonimă cu rezistenţa ucraineană în primele ore ale războiului, la 24 februarie 2022, când ofiţerii ruşi de pe nava amiral Moskva a Flotei Mării Negre au transmis prin radio o somaţie către gărzile ucrainene staţionate acolo şi le-au ordonat să se predea, în caz contrar urmând să fie bombardaţi. Apărătorii insulei au răspuns cu mesajul "Navă de război rusă, du-te dracului", care a devenit slogan naţional în Ucraina. Rusia a cucerit insula, dar a abandonat-o pe30 iunie anul trecut, după ce a suferit pierderi grele încercând să o apere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Momentul în care ruşii lovesc o şalupă militară plină cu soldaţi ucraineni cu zeci de proiectile, în apropiere de Insula Şerpilor