Antena Meniu Search
x

Celebrul actor Morgan Freeman, impresionat de drama lui Izidor care a scăpat din ”orfelinatele groazei”. Românul și-a spus povestea într-un interviu care a durat patru ore

Celebrul actor Morgan Freeman a fost impresionat de drama unui român. Este vorba de Izidor Ruckel, una dintre victimele din orfelinatele groazei.

Vezi și

Celebrul actor Morgan Freeman a fost impresionat de drama unui român. Este vorba de Izidor Ruckel, una dintre victimele din orfelinatele groazei, care a scăpat cu viaţă după ce a fost adoptat de o familie din Statele Unite.

Celebrul actor Morgan Freeman a fost impresionat de drama unui român. Este vorba de Izidor Ruckel, una dintre victimele din orfelinatele groazei, care a scăpat cu viaţă după ce a fost adoptat de o familie din Statele Unite.

Actorul a vrut să afle de la el atrocităţile prin care a trecut în lagărul din Sighetul Marmaţiei. 

"Asta e o poveste despre oameni. Despre credinţele noastre, despre greutăţile noastre, despre tradiţiile noastre şi despre aspiraţiile noastre. Asta e povestea noastră", sunt cuvintele lui Morgan Freeman din deschiderea unui documentar pe care îl prezintă.

E povestea a zeci de mii de copii abandonaţi şi abuzaţi. Unul dintre ei e Izidor.

El a scăpat cu viaţă din lagărul din Sighetu Marmaţiei, acolo unde au murit 239 de copii. Iar acum şi-a spus povestea în faţa lui Morgan Freeman.

"Poveştile pe care i le-am spus l-au şocat. Prin şocat vreau să spun că a fost surprins că a trebuit să trecem prin atât de multe, având în vedere că am fost abuzaţi, neglijaţi, izolaţi şi priviţi ca o ruşine. Reacţia lui a fost: "sună a exterminarel!" Şi i-am zis că asta a fost în linii mari. O exterminare a orfanilor", a declarat, prin telefon, românul adoptat în SUA.

Interviul pe care i l-a acordat lui Freeman a durat patru ore. Într-un parc din Los Angeles, rezervat doar lor, Izidor a vorbit şi despre întoarcerea lui în România în 2001, când şi-a cunoscut părinţii biologici.

"Mi-a spus şi el povestea lui. Are o inimă mare. Îi pasă de ceilalţi, pentru că şi el a avut o copilărie grea", a mai spus Izidor.

Povestea lui Izidor va fi difuzată în Statele Unite, pe 25 octombrie. În România, va ajunge însă abia la primăvară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Celebrul actor Morgan Freeman, impresionat de drama lui Izidor care a scăpat din ”orfelinatele groazei”. Românul și-a spus povestea într-un interviu care a durat patru ore