Antena Meniu Search
x

Moscova îşi testează rachetele Kalibr în Marea Japoniei. Este acelaşi tip de proiectil folosit de ruşi în Ucraina

Rusia testează rachete Kalibr în Marea Japoniei, în cadrul unui exerciţiu militar, anunţă Ministerul rus al Apărării. Proiectilul a lovit o ţintă aflată la 1.000 km. 

de Redactia Observator

la 03.03.2023, 11:24

Vezi și

Un submarin rusesc aflat în Marea Japoniei a lovit o ţintă terestră aflată la peste 1.000 de kilometri distanţă cu o rachetă de croazieră Kalibr, în cadrul unui exerciţiu, a anunţat vineri Ministerul rus al Apărării. Este acelaşi tip de rachetă pe care Moscova o foloseşte în conflictul din Ucraina, precizează Reuters.

Ministerul a publicat o înregistrare video care arată cum racheta iese de sub apă şi apoi loveşte o ţintă într-o zonă de antrenament din regiunea Habarovsk, din estul Rusiei.

Rusia, blocată de zeci de ani într-o dispută teritorială cu Japonia în legătură cu un lanţ de insule din Pacific, a spus că un număr nedeclarat de nave, avioane şi drone ale Flotei sale din Pacific au fost, de asemenea, implicate în exerciţiu, securizând perimetrul.

Moscova a folosit rachete Kalibr pentru a ataca mai multe ţinte din Ucraina, inclusiv centrale electrice, lansându-le de pe nave şi submarine din Marea Neagră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Moscova îşi testează rachetele Kalibr în Marea Japoniei. Este acelaşi tip de proiectil folosit de ruşi în Ucraina