Antena Meniu Search
x

Video Moscova şi-a scos soldaţii din Herson, dar avertizează că regiunea e pământ rusesc. Armata lui Putin "a tocat" prin bombardamente alte oraşe din Ucraina

Nu mai e nici picior de rus în Herson, iar 40 de localităţi din Ucraina au fost eliberate de ruşi, anunţă Zelenski, care nu zâmbeşte, însă. Armata lui Putin toacă sub bombardamente alte oraşe importante. Speranţa negocierilor de pace este spulberată de Kremlin, care avertizează: retragerea din Herson nu va schimba statutul regiunii, anexată luna trecută de Rusia.

de Redactia Observator

la 11.11.2022, 20:51

Vezi și

Localnicii din Herson au ieşit în stradă să îi aclame pe soldaţii care i-au scăpat de ocupaţia ruşilor, care dura de aproape nouă luni. Steagurile Moscovei au fost aruncate şi înlocuite cu drapele galben-albastre. Între timp, trupele lui Putin se concentrează acum pe apărarea Crimeii, dar distrug tot ce pot în urma lor. După ce au trecut Niprul, au aruncat în aer singurul pod care lega Hersonul de Crimeea. Podul a fost probabil aruncat în aer în timpul retragerii forţelor ruseşti de pe malul drept pe malul stâng. Trupele noastre nu mai sunt pe acea parte, acum. Se pare că inamicul nu a venit pe pod de acolo.

Retraşi din Herson, ruşii toacă, însă sub bombe, alte oraşe din Ucraina. La Nikolaev, cel puţin şase oameni au murit după ce rachetele Moscovei au năruit un bloc. Oprirea măcelului stă în mâinile lui Putin, care ar trebui să sune retragerea din Ucraina, crede preşedintele Statelor Unite. "Nu cred că acest conflict dintre Rusia şi Ucraina se va rezolva până când Putin iese din Ucraina", a declarat Joe Biden, preşedintele SUA. Invazia comandată de Putin în Ucraina îi afectează şi pe ruşi. Cheltuielile cu medicamente antidepresive au crescut cu 70% în primele luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă din 2021. Iar mulţi psihologi au primit atât de multe cereri de consultaţii după anunţul mobilizării parţiale, încât au mărit tarifele chiar şi cu 40%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Moscova şi-a scos soldaţii din Herson, dar avertizează că regiunea e pământ rusesc. Armata lui Putin "a tocat" prin bombardamente alte oraşe din Ucraina