Antena Meniu Search
x

Moștenitoarea imperiului Disney recunoaște că banii nu o fac fericită: "Măriţi-mi impozitele"

Abigail Disney, nepoata lui Roy Disney, care împreună cu Walt Disney a fondat compania Walt Disney în 1923, crede că bogații lumii ar trebui să plătească mai multe impozite. Miliardara a donat, până acum, 72 de milioane de dolari în scopuri caritabile.

De Redactia Observator la 03.04.2021, 16:39
Abigail Disney
Abigail Disney - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Abigail Disney, nepoata creatorilor companiei Walt Disney, se descrie ca fiind "mult prea bogată" și crede că miliardarii lumii ar trebui să plătească mai multe impozite. Femeia recunoaște că în tinerețe nu și-a dat seama că banii o fac nefericită, scrie The Guardian.

Însă de când a realizat acest lucru, Abigail a donat 72 de milioane de dolari în scopuri caritabile, mai ales pentru grupurile care ajută femeile aflate în închisoare, femeile infectate cu HIV și victimele violenței domestice. Dar a oferi nu este suficient pentru ea. Moștenitoarea imperiului Disney vrea ca Guvernul să o taxeze mai mult, atât pe ea cât și pe toți bogații lumii.

„Știm de mult că în lume există inegalitate”, a declarat Abigail Disney. „Dar acum pandemia ne-a arătat-o ​​tuturor, și nimeni nu mai poate ignora această situație. Pe tot parcursul pandemiei, cei mai săraci au fost obligați să continue să muncească, riscându-și viața, în timp ce cetățenii bogații au rămas acasă. Și cei care lucrează în domenii esențiale pentru a salva vieți, plătesc, proporțional, impozite mai mari decât cei mai bogați, care stau în siguranță acasă”.

Abigail Disney face parte dintr-un grup mic, dar în creștere, de oameni super-bogați care cer să plătească impozite mai mari pe avere Mișcarea "Patriotic Millionaires" a început în 2010 și îi include și pe muzicianul Moby și pe Ben Cohen, cofondatorul companiei Ben & Jerry. Ulterior a devenit o organizație globală cu mai mult de 200 de membri, care se descriu ca „mândri trădători ai clasei lor sociale”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Moștenitoarea imperiului Disney recunoaște că banii nu o fac fericită: "Măriţi-mi impozitele"